Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Видачу паспортів знову доручили Державній міграційній службі

Реклама

Учора набули чинності ряд постанов Кабміну, що стосуються реалізації державної політики по видачі паспортів і реєстрації фізичних осіб.

Постановою від 24.02.2010 № 189 уряд виключив з Положення про Державну міграційну службу (ГМС) повноваження, пов'язані з видачею громадянам України паспортних і інших документів, що засвідчують особу, а також з реєстрацією фізичних осіб. Але постановою від 24.02.2010 № 188 Кабмін поклав на ГМС функції по видачі паспорта громадянина України, свідчення про приналежність до громадянства України, тимчасового посвідчення громадянина України і проїзного документу дитини. А постановою від 24.02.2010 № 190 доручив ГМС виконувати функції по реєстрації місця проживання і перебування фізичних осіб в Україні.

Таким чином, Кабмін обійшов Рішення КСУ від 17.02.2010 № 6-рп/2010що визнало відповідні повноваження ГМС неконституційними. Річ у тому, що поклавши на ГМС функції по оформленню і видачі паспортів і інших засвідчуючих документів, які до цього були закріплені за МВС, Кабмін вийшов за рамки своїх повноважень. Адже згідно п. 22 ст. 85 Конституцій визначення функцій МВС належить до компетенції Верховної Ради.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини