Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Аварійні комісари проходитимуть підготовку як осіб, що роблять фінансові послуги

2 березня 2010, 17:04
557
0
Реклама

Госфинуслуг має намір внести зміни Положення про навчання, перепідготовку, підвищення кваліфікації і складання іспитів особами, що здійснюють діяльність на ринках фінансових послуг. Проект відповідного розпорядження опублікований на офіційному сайті Комісії.

Згідно з документом дію Положення передбачається розповсюдити на аварійних комісарівт. е. на фізичних осіб, які мають намір здійснювати діяльність по встановленню причин настання страхового випадку і розміру збитків. На підставі цього Положення аварійні комісари проходитимуть навчання і перепідготовку у відповідних ліцензованих учбових закладах і складатимуть кваліфікаційні іспити єдиної Екзаменаційної комісії.

Відмітимо, що аварійні комісари здійснюють свою діяльність на ринку страхових послуг, який відповідно до п. 6 ст. 1 Закону "Про фінансові послуги і державне регулювання ринків фінансових послуг" відноситься до ринків фінансових послуг. Згідно ч. 2 ст. 25 Закону "Про страхування" аварійні комісари повинні відповідати кваліфікаційним вимогам. Враховуючи ці положення законодавства, Госфинуслуг планує здійснювати навчання і перепідготовку аварійних комісарів згідно з Положенням про навчання, перепідготовку, підвищення кваліфікації і складання іспитів особами, що здійснюють діяльність на ринках фінансових послуг.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини