Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Діють зміни до Порядку подання фінансової звітності під час воєнного стану

Реклама

Кабмін уніс зміни до Порядку подання фінансової звітності.

Відповідна урядова постанова від 10 червня 2022 року № 667 набрала чинності 14 червня.

Змінами врегульовано питання щодо строків подання фінансової звітності підприємствами, які під час дії воєнного стану не подали проміжну, річну звітність у передбачені строки.

Роз'яснено, що такі підприємства мають подати відповідну звітність протягом трьох місяців після припинення чи скасування воєнного стану за весь період неподання.

Мінфін повідомив, що змінами також врегульовано питання щодо особливостей проведення інвентаризації майна підприємствами, які знаходяться на тимчасово окупованій території та/або в районах проведення воєнних (бойових) дій (або їх структурні підрозділи (відокремлене майно) перебувають на зазначених територіях). Керівники таких підприємств зможуть оперативно приймати рішення щодо проведення інвентаризації окремо визначеного майна у разі виявлення фактів його розкрадання чи псування задля забезпечення фіксування таких подій.

В умовах воєнного стану бізнеси потребують роз'яснень з кадрових й податкових питань, мають бути чутливими щодо змін законодавства й надійності контрагентів. Щоб бути впевненими в своїх рішеннях, топкоманди замовляють LIGA360. Тільки в червні замов на вигідних умовах.

Читайте також:

ДПС оприлюднила нові довідники податкових пільг

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини