Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держтехогляд "великого" транспорту буде за новими правилами

26 лютого 2010, 11:34
1045
0
Реклама

Госгорпромнадзор визначився з новим порядком державного техогляду великотоннажних і інших технологічних транспортних засобів (наказ № 9). З дати офіційної публікації наказу втрачають силу поки що діючі Правила держреєстрації і обліку великотоннажних автомобілів і інших технологічних транспортних засобів, що не підлягають експлуатації у вулично-дорожній мережі загального користування. Нові правила розповсюдять свою дію на усі випадки реєстрації, перереєстрації, тимчасової реєстрації і зняття з обліку цього транспорту органами Госгорпромнадзора.

Згідно з правилами, держтехогляд проводитиметься раз на рік спеціальним технічним експертом по промисловій безпеці експертно-технічного центру (ЭТЦ) при Госгорпромнадзоре, до того ж у присутності власника транспортного засобу (іншої особи, використовуючого ТС на законних підставах, або уповноваженого ним особи). Технічний стан транспорту повинен відповідати вимогам затверджених норм, стандартів і правил, що стосуються безпеки дорожнього руху, охорони праці, промислової безпеки і охорони довкілля.

Для проходження держтехогляду в ЭТЦ необхідно представити наступні документи:

- свідоцтво об держреєстрації (для юрособи), паспорт (для фізособи у віці від 16 років) або свідоцтво про народження (для осіб молодше 16 років);

- документи, що підтверджують право власності або користування цим транспортним засобом;

- документ, що підтверджує плату послуг за проведення техогляду.

Будь-яка несправність, вміст шкідливих речовин у відпрацьованих газах, яке перевищує допустимі норми, відсутність медичної аптечки, вогнегасника або знаку аварійної зупинки може привести до того, що транспортний засіб не пройде держтехогляд. Ті ж наслідки виникнуть, зокрема, при виявленні експертом відсутнього свідоцтва про держреєстрацію ТС або його номерного знаку (для зареєстрованого транспорту), невідповідності ідентифікаційних номерів на ТС, вузлів і агрегатів записам в документах, що підтверджують право власності або користування цим транспортним засобом.

Нагадаємо, зовсім нещодавно Кабінет Міністрів ствердив Порядок відомчої реєстрації і ведення обліку великотоннажних і інших технологічних транспортних засобівправилам якого повинні слідувати як фізичні, так і юридичні особи, що володіють великотоннажними вантажними автомобілями і іншими технологічними транспортними засобами (серед них: гусеничні і колісні тракторы, навантажувальні машини, вантажопідйомна і самохідна дорожно-будівельна техніка і т. п.). Детальніше про зміст документу - см "Затверджені нові правила реєстрації технологічних транспортних засобів".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини