Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд простимулював виробництво біопалива з біоетанолу

Реклама

Кабмін затвердив ряд документів, спрямованих на стимулювання виробництва рідкого палива з біоетанолу.

Першим постановою виробництво, зберігання і реалізація рідкого палива з біоетанолу були звільнені від ліцензування. Другим - виробники і покупці біоетанолу були прирівняні до виробників і покупців спирту. Третім - був затверджений Порядок випуску, звернення і погашення податкових векселів, авалированных банком (податкових розписок), видаваних для отримання біоетанолу з акцизного складу, використовуваного суб'єктами господарювання - виробниками біопалива.

Згідно з останнім документом виробники біопалива, що використовують біоетанол для його отримання, зобов'язані будуть надати податковій службі по місцю своєї реєстрації податковий вексель. Сума акцизного збору, на яку цей вексель видаватиметься, обчислюється виходячи з об'єму отриманого біоетанолу згідно ставки, визначеної як різниця між повною ставкою акцизного збору на спирт етиловий і нульовою ставкою на літр стовідсоткового спирту. Термін, на який видається податковий вексель, - 90 днів з дня авалирования векселя банком.

Затвердження вказаного Порядку дасть можливість виробникам біопалива відвантажувати біоетанол по нульовій ставці, оскільки згідно ст. 2 Закони "Про ставки акцизного збору на спирт етиловий і алкогольні напої" таке відвантаження можливе тільки після видачі податкового векселя в порядку, визначеному Кабміном. Це ж торкається виробників моторного бензину зі змістом біоетанолу не менше 5 %, для яких ст. 1 Закону "Про ставки акцизного збору і ввізного митного збору на деякі товари (продукцію)" встановлює аналогічний порядок застосування нульової ставки.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини