Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ІТ

Для успішного юриста LIGA360 - це найкраща IT-платформа на сьогоднішній день

3 лютого 2022, 13:35
314
0
Автор:
Реклама

Для успішної роботи сучасному юристу необхідно об'єднувати одразу декілька великих потоків інформації. Зокрема, бути в курсі різноманітних законопроєктів, які можуть суттєво вплинути на умови роботи для бізнесу, добре знати базове законодавство для своєї компанії чи галузі права, постійно слідкувати та аналізувати судову практику та достеменно знати контрагентів, партне­ів та клієнтів своєї компанії.

Про те, як нова IT-платформа LIGA360 допомагає юристам бути успішними і не пропускати жодних змін до законодавства розповідає керівник юридичного департаменту LIGA ZAKON Валентина Гавриленко:

«LIGA360 надає можливість юристам поставити на постійне сповіщення зміни у своїй компанії, у конкурентів, партнерів і мати оперативну інформацію про всі об'єкти моніторингу. Це завдання успішно реалізовує функціонал CONTR AGENT. Останній, завдяки доступу до ЄДР з досьє на 6,8 млн. компаній і ФОП України, здійснює аналіз та пошук контрагентів за 21-м ризик-фактором.

Понад 80% роботи юристів становить оцінка контрагента. LIGA360 дозволяє переглянути аналітику щодо будь-якої компанії - інформаційні, фінансові та маркетингові скоринги покажуть фінансове здоров'я компанії, податкові борги та зв'язки, ліцензії - дозволять швидко прийняте виважене і чітке рішення про подальшу співпрацю з постачальником.

Судова практика - ще один важливий і достатньо об'ємний блок роботи. IT-платформа LIGA360 надає доступ до практично 100 млн. судових рішень у функціоналі VERDICTUM. Вони поділяються за напрямками права та судовими інстанціями - першої інстанції, апеляційної та касаційної. Ці рішення можливо знайти самостійно за допомогою більш, ніж 20 фільтрів і одразу з першого кліку переглядати правові позиції Верховного Суду або Великої Палати. Для роботи доступна як резолютивна частина чи історія справи, так і саме рішення в повному обсязі.

Можливість передбачити результат власної судової справи - ще одна важлива складова функціоналу з пошуку та аналізу судових рішень реалізована за допомогою штучного інтелекту. VERDICTUM на основі інформації у позові спрогнозує, наскільки успішним такий позов буде з зазначеними аргументами у суді. IT-платформа покаже подібні рішення, які були прийняті, і ті - у яких відмовлено. Важливо - прогнози візуалізуються одразу для всіх трьох інстанцій, що дуже зручно для роботи адвоката.

У системі доступні розклад судових засідань та оперативне оповіщення про важливі з них, які мають відбутися найближчим часом.

Незамінні помічники - календар юриста, законодавство по галузям, законодавчі новації, щоденний перегляд нових, свіжих документів, швидкий та зручний пошук, і видача тих документів, які необхідні у роботі саме зараз. Великий блок - це різноманітні добірки інформації до різних правових ситуацій. Вони містять законодавчу та аналітичну інформацію, різноманітні роз'яснення практиків ринку.

Можливість швидко працювати з договорами - ще одна складова обов'язків юриста. Система автоматизації договірної роботи компанії CONTRACTUM, що є складовою IT-платформи LIGA360, містить найпопулярніші шаблони договорів та надає можливість юристам проаналізувати текст договору.

Система аналізує тип договору, його відповідність чинному законодавству, нагадує, які розділи повинні обов'язково бути в ньому. Налаштована і так звана гігієна договору, тобто відслідковуються помилки в нумерації, в сумах, виділяються штрафні санкції, щоб спеціаліст не пропустив нічого важливого. Тим часом система здійснює постійний моніторинг нормативних актів, які згадуються у договорі і оперативно сповіщує про зміни для швидкої реакції на них.

При зміні дати оплати чи поставки продукції або послуг, юристу вже не має потреби всі дати тримати в голові. CONTRACTUM за декілька днів нагадає про те, що настають важливі умови за певним договором, щоб юрист міг вчасно виконати всю необхідну роботу.

SMS-Маяк для юриста - це можливість відслідковувати стан нерухомості і реагувати дуже швидко, якщо відбувається, наприклад рейдерське захоплення. Якщо у реєстрі речових прав відбуваються якісь зміни, то сервіс моніторингу статусу нерухомості миттєво надішле вам лист чи SMS.

LIGA360 також надає можливість підготуватися самому і підготувати співробітників своєї компанії до перевірок контролюючих органів. Для цього вона містить прямі інструкції, як діяти при перевірці того чи іншого контролюючого органу юристу, бухгалтеру, службі охорони. Тепер юрист може роздрукувати ці інструкції та надати їх співробітникам компанії.

Поєднання різноманітної правової інформації, зокрема, законодавчих актів, аналітики, консультацій в одному місці із взаємними зворотними зв'язками у ІТ-платформі LIGA ZAKON доступне в один клік. LIGA360 - це не просто 1,7 мільйони різноманітних документів, а це розумна система пошуку, яка надає можливість швидко знайти та проаналізувати будь-яку інформацію.

Хочу зазначити, що всі оповіщення та моніторинги за усім функціоналом знаходяться у єдиному вікні Smart-сигналів. Юристу немає потреби відкривати з десяток «вікон», щоб знайти і переглянути, що там сьогодні відбувається. В один клік це можна побачити на головному екрані своєї IT-платформи LIGA360 для юриста і реагувати на будь-які зміни.

Ще одна важлива складова системи - це можливість створювати власні стрічки та дайджести новин за певними тематиками, саме з тих джерел, яким найбільше довіряє юрист. Зокрема, можна вибрати, наприклад, напрямок «корпоративне право», обрати саме ті джерела, які читає юрист І щодня система буде автоматично надавати статті з цих ресурсів на головному екрані LIGA360.

Юрист повинен бути в курсі того, що відбувається в компанії та довкола неї, вчасно реагувати на зміни репутації. IT-платформа LIGA360 моніторить усі згадки у ЗМІ щодо бренду чи персон компанії, щоденно надає перегляд стрічок новин, в яких вони згадуються. Крім того, система автоматично реагує на будь-яку згадку і видає їх на головному екрані LIGA360».

Валентина Гавриленко вважає, що найголовніше завдання юриста великої компанії - попередити власника бізнесу про реальні загрози, пов'язані зі змінами законодавства, які в Україні відбуваються доволі часто. А тому юрист просто зобов'язаний тримати руку на пульсі та відслідковувати найменші зміни до законодавства, які можуть завдати суттєвої шкоди налагодженому бізнесу компанії.

Сьогодні ці та інші важливі в роботі юриста і адвоката IT-рішення інтегровані в IT-платформу LIGA360, яка щодня збирає дані із понад 400 відкритих реєстрів та джерел, обробляє і аналізує 1,7 млн нормативно-правових актів та аналітичних матеріалів, 6,8 млн досьє на компанії і ФОП України.

Фахівці компанії LIGA ZAKON зазначають, що LIGA360 має великі можливості для окремого фахівця, але особливо переваги IT-платформи стають відчутними під час її командного використання.

Говорить продуктова директорка LIGA ZAKON Ольга Таранова:

«Крім IT-рішень, якими користуються юристи - CONTRACTUN, VERDICTUM, CONTR AGENT, інформаційно-правова система, платформа містить і сервіси, які використовуються іншими підрозділами компанії, але можуть бути корисними і для юридичного департаменту. І саме завдяки тому, що IT-система об'єднала можливості окремих продуктів LIGA ZAKON, які мають взаємозв'язок, а окремі фахівці і цілі топ-команди і компанії загалом отримують набагато більше можливостей в роботі з різною інформацією, це дає можливість бізнесу озирнутися на всі 360 градусів і зрозуміти, з якого боку очікувати загрози та діяти на випередження, а не чекати форс-мажорних обставин, а потім думати, як з ними боротися».

Розповідає комерційна директорка LIGA ZAKON Анна Мороз:

«Наших клієнтів, які зацікавилися IT-платформою LIGA360 зазвичай цікавить чи користуємось ми самі цією платформою. На це можу їм сказати, що більше року керівники та спеціалісти нашої компанії використовують LIGA360 у своїй повсякденній діяльності і перебувають у захваті від можливостей IT-системи, яка комплексно вирішує потреби моніторингу, систематизації, впорядкування інформаційних потоків навколо компанії».

На сьогоднішній день до окремих продуктових рішень від LIGA ZAKON вже долучились понад 160 тисяч користувачів різних рівнів, а разом із партнерськими проєктам, в яких є інтеграція з рішеннями компанії LIGA ZAKON, ця цифра становить близько 360 тисяч різноманітних фахівців, серед яких практично усі органи виконавчої та судової влади.

Ознайомитися та замовити LIGA360

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини