Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Приватизовувати житло в гуртожитку стало складніше

Реклама

Минжилкоммунхоз затвердив нове Положення про порядок передачі квартир (будинків), жител в гуртожитках у власність громадян. Згідно з цим документом, віднині проводитиметься приватизація квартир, жител в гуртожитках і кімнат в комунальних квартирах.

Тепер для приватизації вказаних жител знадобиться не лише заява, довідка про склад сім'ї і займані приміщення і документи, що підтверджують право на пільгові умови приватизації, як було раніше. Громадянинові треба буде надати органам приватизації також копію ордера про надання житлової площі; документ, що підтверджує невикористання ним житлових чеків для приватизації; заява-згода тимчасово відсутніх членів сім'ї наймача. Крім того, органи приватизації віднині тільки готуватимуть і оформлятимуть документи про передачу у власність жител державного житлового фонду. Сама ж приватизація здійснюватиметься на підставі рішень органів місцевого самоврядуванняякі вони повинні будуть приймати впродовж місяця після вступу заяви від громадянина.

Положення розроблене у виконання Закону "Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків". Згідно з цим документом право на приватизацію вказаних житлових приміщень мають лише громадяни, які на законних підставах тривалий час (не менше 5 років) зареєстровані і фактично проживають в таких приміщеннях і не мають іншого власного житла. Детальніше про положення Закону см в матеріалі "Тимчасова постійність".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини