Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підприємство, створене шляхом перетворення, повинне мати власне, унікальне найменування

Реклама

Як випливає з роз'яснення Держкомпідприємництва, підприємство, створене в результаті реорганізації шляхом перетворення іншого підприємства, повинне мати своє власне найменуванняяке не може бути тотожне найменуванню підприємств, відомості про яких знаходяться в Єдиному держреєстрі.

Цей пов'язаний з тим, що перетворення являється одним із способів створення юридичної особи. Адже згідно ст. 56 ХК суб'єкт господарювання може бути створений у тому числі шляхом реорганізації, яка може полягати в злитті, приєднанні, виділенні, розділі або перетворенні. Крім того, згідно ч. 15 ст. 37 Закону "Про державну реєстрацію юридичних осіб і фізичних осіб - підприємців" перетворення вважається завершеним з моменту держреєстрації новоствореної юрособи і держреєстрації припинення юрособи, яка припиняється.

Таким чином, якщо в ході проведення перетворення стало відомо про те, що в Єдиному держреєстрі міститься найменування, тотожне найменуванню юрлица-правоприемника, то найвищий орган правління юрособи повинен прийняти рішення про внесення змін до найменування юрособи, яке буде створено в результаті перетворення. Інакше держреєстратор повинен буде відмовити в проведенні держреєстрації на основі ч. 1 ст. 27 Закону "Про державну реєстрацію юридичних осіб і фізичних осіб - підприємців".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини