Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Лавринович пропонує не ставити в один ряд корупціонерів і підприємців

12 лютого 2010, 11:39
312
0
Реклама

Виключити із списку суб'єктів, які можуть понести відповідальність за здійснення корупційних дій згідно Закону "Про принципи попередження і протидії корупції"фізосіб-підприємців, запропонував народний депутат від фракції ПР Олександр Лавринович у проекті закону, зареєстрованому у ВР під номером 6057.

Мета проекту закону - вилучити з Закону "Про принципи попередження і протидії корупції" норму, що відносить фізосіб-підприємців до суб'єктів відповідальності за здійснення корупційних діянь. Окрім цього, проектом документу пропонується заборонити чиновникам отримувати прибутки від таких видів діяльності, як медична практика, інструкторська і суддівська практика в спорті (у тому числі і виконувані в неробочий час). І останнє... Пан Лавринович пропонує усувати чиновників від виконання повноважень тільки у разі, якщо вони зробили серйозні правопорушення. З цією метою проектом документу пропонується з вищезгаданого Закону вилучити норму, що дозволяє усувати від роботи чиновникау випадку якщо відносно його складений протокол про адміністративне правопорушення.

Нагадаємо, раніше аналогічний проект у ВР зареєстрував народний депутат Олег Новиков (фракція НУ-НС). Він також висловив свою незгоду з вищезгаданими положеннями Закону "Про принципи попередження і протидії корупції", що встановлюють, що фізособи-підприємці теж можуть бути суб'єктами, відповідальними за корупційні правопорушення. Детальніше про це - в матеріалі ЛІГА :ЗАКОН "Фізособи-підприємці не повинні стояти в одному списку з чиновниками-корупціонерами, вважає один з депутатів ".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини