Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держкомпідприємництва рекомендує застосовувати "старий" розмір мінімальної зарплати

Реклама

Як випливає з роз'яснення Держкомпідприємництва, до ухвалення Закону про Державний бюджет України на 2010 рік держреєстратори повинні керуватися розміром мінімальної зарплати, встановленої Законом № 1715 - VI "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2009 рік". Тобто мінімальною зарплатою 744 гривні.

Такий стан справ Держкомпідприємництва обгрунтовує вимогами ч. 4 ст. 46 Бюджетного кодексузгідно якої до ухвалення закону про Державний бюджет на поточний рік податки, збори і інші надходження стягуються згідно із законом про Державний бюджет на попередній бюджетний період. Крім того, згідно ст. 10 Закону "Про оплату праці" зміна мінімальної заробітної плати іншими законами України і нормативно-правовими актами є діючою виключно після внесення змін до закону про Державний бюджет України на поточний рік.

Таким чином, при здійсненні реєстраційних дій з підприємців повинні стягувати плату в розмірі, що відповідає мінімальній заробітній платі 744 гривні, а не 869 гривень, як це визначено Законом "Про встановлення прожиткового мінімуму і мінімальної заробітної плати". Відповідно, мінімальний розмір статутного капіталу ТОВ також складає 744 гривні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини