Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Посередники в працевлаштуванні за кордоном незабаром повинні будуть отримувати ліцензії за новими правилами

9 лютого 2010, 16:29
1900
1
Реклама

Затвердити ліцензійні умови для посередників в працевлаштуванні за кордоном і порядок контролю за їх дотриманням запропонувало Минтруда. Відповідний проект наказу був обнародуваний на офіційному сайті Міністерства.

Посередники в працевлаштуванні за кордоном незабаром повинні будуть отримувати ліцензії на здійснення своєї діяльності по нових правилах, оскільки Минтруда пропонує чітко зумовити для них ліцензійні умови і порядок контролю за дотриманням цих самих умов. Згідно з документом, для того, щоб отримати ліцензію на здійснення вищезгаданого виду діяльності, потенційний ліцензіат, окрім списку документів, вказаних в п. 54 постанови КМУ "Про затвердження переліку документів, що додаються до заяви про видачу ліцензії для окремого виду господарської діяльності"повинен подати в Минтруда наступні документи:

- заява;

- копію свідоцтва про держреєстрацію суб'єкта підприємницької діяльності або копію довідки про внесення в Єдиний держреєстр підприємств і організацій України (нотаріально засвідчені).

Серед ліцензійних умов обов'язковою вимогою є наявність зовнішньоекономічних договорів з іноземними партнерамиякі зобов'язуються працевлаштувати потенційних клієнтів (усі договори мають бути перекладені українською мовою і засвідчені у встановленому законодавством порядку). Що стосується контролю: згідно з документом, його здійснюватиме все те ж Минтруда як орган ліцензування шляхом проведення планових і позапланових перевірок. Перевірка згідно з документом здійснюватиметься не частіше за 1 раз в рік.

Згідно постанові КМУ "Про затвердження критеріїв, по яких оцінюється міра ризику від здійснення господарської діяльності по посередництву в працевлаштуванні за кордоном і визначається періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю)"усі посередники по працевлаштуванню наших громадян за кордоном віднесені до суб'єктів з високою мірою ризику, тому Міністерство може перевіряти їх один раз в рік (точніше, не більше одного разу в рік).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини