Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нові ліцензійні умови діяльності професійних учасників фондового ринку набули чинності

Реклама

Учора, 8 лютого 2010 рокунабули чинності змінивнесені ГКЦБФР в Порядок і умовам видачі ліцензії на здійснення окремих видів професійної діяльності на фондовому ринку. Також набули чинності ті, що відповідають зміни в ліцензійні умови здійснення депозитарної діяльності по зберіганню і по веденню реєстрів власників іменних цінних паперів, діяльності по організації торгівлі на фондовому ринку і діяльності по торгівлі цінними паперами.

Зокрема, змінився перелік документів, які необхідно надати для отримання ліцензії на здійснення вказаних видів діяльності. Тепер необхідно надавати:

- довідку про попередню діяльність на фондовому ринку керівництва заявника впродовж двох останніх років до дати подачі заяви про видачу ліцензії;

- копію балансу і копію звіту про фінансові результати;

Крім того, керівник заявника (окрім банку) повинен віднині мати досвід роботи на фондовому ринку не менше трьох років, а за останні два роки не мати факту анулювання сертифікату на здійснення професійної діяльності з цінними паперами по тому виду діяльності, по якому він ліцензується. Крім того, він не має бути керівником професійного учасника фондового ринку, який ліквідований за рішенням суду або до якого застосована санкція у вигляді анулювання ліцензії.

Раніше до посади керівника заявників (реєстраторів, депозитаріїв, торговців цінними паперами і іншими) висувалася тільки вимога про наявність не менше трьох років досвіду роботи. Довідку про попередню діяльність на фондовому ринку раніше не вимагали. Але при цьому окрім балансу і копії звіту про фінансові результати вимагали копію звіту про рух грошових коштів і копію звіту про власний капітал.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини