Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Малому і середньому бізнесу відкрили доступ до дешевих кредитних ресурсів

3 лютого 2010, 11:47
2452
0
Реклама

Кабінет Міністрів України підтримав пропозицію Держкомпідприємництва в частині створення на базі Українського фонду підтримки підприємництва і регіональних фондів підтримки підприємництва фондів кредитно-гарантійної підтримки. Про такі перспективні для бізнесу плани стало відомо з постанови уряду від 27.01.2010 № 68.

Для підтримки діяльності фондів кредитно-гарантійної підтримки було вирішено виділити мінімум 200 млн гривен (у розмірі 0,15 % прибуткової частини держбюджету)а для кредитування суб'єктів малого і середнього підприємництва - додаткові 100 млн гривен.

Єдина "недоробка" в планах уряду полягає в тому, що на сьогодні ці засоби взагалі не були передбачені в проекті Закону про держбюджет на 2010 рік. Ситуацію доручили виправити Мінфіну разом з Мінекономіки і Держкомпідприємництва, які внесуть необхідні поправки в остаточний проект держбюджету.

Благі наміри Кабміну відносно малого і середнього бізнесу вже давно не рідкість в розвинених країнах Європи. Таку ж політику з недавнього часу почали проводити і в Російській Федерації, до того ж в розрізі кожного окремо взятого регіону. Основна суть нововведень полягає в пільговому конкурсному кредитуванні приватних підприємціва це означає, що для отримання дешевих кредитних ресурсів бізнесменам доведеться пройти загальнообов'язковий відбір.

Пільговість позики складається з наступних компонентів:

- низька процентна ставка (у Росії - близько 5 % річних);

- стабільна процентна ставка на увесь термін дії договору позики;

- розрахунок відсотків на залишок боргу;

- відсутність додаткових відсотків по позиці;

- відстрочення повернення позики.

Що стосується відстрочення повернення позики, то тут зазвичай застосовується індивідуальний підхід до кожного підприємця. Відстрочення залежить від умов, прописаних у фінансованому проекті, і може складати до 24 місяців з моменту отримання позики. Це дає підприємцеві можливість налагодити випуск товарів або послуг і отримати бажаний прибуток, а вже потім розраховуватися по позиці.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини