Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відсутність "курилок" на виробництві може обійтися працедавцеві в 5 тис. гривен

1 лютого 2010, 14:34
411
0
Реклама

Доповнити список громадських місць, для яких встановлена заборона на табакокуріння і ввести штрафи для працедавців, які не створили місця для паління на виробництві, пропонує народний депутат Юрій Мирошниченко (фракція ПР) у проекті закону, зареєстрованому в парламенті під номером 6018.

Законопроектом пропонується внести зміни Закон "Про заходи по попередженню і зменшенню вживання тютюнових виробів і їх шкідливої дії на здоров'ї населення"встановивши заборону на паління ще і на стадіонах, в під'їздах будинків, в переходах і на зупинках громадського транспорту. Окрім цього, проектом документу пропонується встановити адміністративну відповідальність для працедавцівякі не створили на виробництві місця для палінняобладнані вентиляційними системами або іншим устаткуванням для видалення диму. Штраф за таке правопорушення, на думку парламентаря, повинен складати від 1000 до 5000 гривен.

До речі, в Києві вже досить тривалий час існує заборона на паління у вищезгаданих місцях, оскільки у вересні 2008 року було прийнято рішення Київради № 246/246. Зокрема, документом було заборонено палити на дитячих майданчиках, зупинках громадського транспорту, в під'їздах багатоповерхових житлових будинківгуртожитках і підземних переходах. Крім того, заборона на паління була встановлена в 50-метровій зоні навколо зупинок громадського транспорту. У перелік повної заборони на табакокуріння увійшли також таксофони, церкви і 50-метрова зона навколо них; заклади освіти, охорони здоров'я, культури, фізичної культури і спорту; зони відпочинку (включаючи парки, пляжі, сквери); літні майданчики, закриті і відкриті спортивні споруди; робочі місця підприємств, установ і організацій різної форми власності. А керівникам підприємств і організацій, власникам і орендарям приміщень було доручено відвести спеціальні, обладнані вентиляцією, ізольовані місця для паління.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини