Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Послуги з дезинфекції, санэпидслужбами, що надаються, звільнені від обкладення ПДВ

Реклама

Як випливає з роз'яснення ДПАУ, послуги з дезинфекції, дезинсекції і дератизації, що надаються санітарно-епідеміологічними закладами Мінохоронздоров'я, що мають на це спеціальні дозволи (ліцензії), звільнені від обкладення ПДВ.

Це пов'язано з тим, що згідно п. 5.1.8 Закону про ПДВ звільняються від обкладення ПДВ операції з поставки послуг у сфері охорони послуг згідно з переліком, встановленим Кабміном. Правда, на виконання цієї норми Кабмін ствердив Перелік послуг з охорони здоров'я, операції за поданням яких не звільняються від обкладення ПДВ. Тому усі інші операції у сфері охорони здоров'я, що не увійшли до цього Переліку, звільняються від обкладення ПДВ. У тому числі діяльність санітарно-профілактичних закладів, яка згідно Класифікаторові видів економічної діяльності належить до підкласу 85.14.0 "Інша діяльність у сфері охорони здоров'я людини".

В той же час згідно пп. 7.4.2 Закону про ПДВ платники податків, які придбавають товари і основні фонди, призначені для використання в операціях, які не є об'єктом обкладення ПДВ або звільнені від обкладення ПДВ, суми податку, сплачені у зв'язку з таким придбанням, не включають до складу податкового кредиту платника податків.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини