Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ввезення автомобілів з двигуном екологічного стандарту "Евро-2" все ще дозволене

Реклама

Як випливає з роз'яснення Держмитслужби, на сьогодні пропуск на митну територію нових і вживаних транспортних засобів, а також виготовлених в Україні здійснюється за умови їх відповідності екологічним нормам не нижче за рівень "Евро-2" згідно з технічними регламентами і національними стандартами.

Це пов'язано з Рішенням Конституційного Суду від 14.07.2009 № 18-рп/2009яким Закон "Про внесення змін до деяких законів України по мінімізації впливу фінансової кризи на розвиток вітчизняної промисловості" (далі - Закон № 694 - VI)що встановив нові вимоги до екологічних стандартів, був визнаний неконституційним. Відповідно Закон "Про деякі питання ввезення на митну територію України і реєстрації транспортних засобів" зараз повинен застосовуватися в редакції, що існувала до внесення в нього змін Законом 694, - VI. А ця редакція дозволяє ввезення автомобілів, що мають екологічний рівень не нижче "Евро-2".

Законом 694 - VI передбачалося з 1 січня 2010 року введення вимог до екологічного стандарту на рівні не нижче "Евро-3", з 1 січня 2012 року - на рівні не нижче "Евро-4", а з 1 січня 2014 року - не нижче "Евро-5".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини