Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ТОП-10 правових подій тижня

Реклама

1. Закон щодо продовження кінцевих термінів встановлення лічильників газу для населення набрав чинності

28 березня набрав чинності Закон № 1338-IX "Про внесення змін до Закону України "Про забезпечення комерційного обліку природного газу" щодо перегляду термінів встановлення споживачам лічильників природного газу". Документ було офіційно опубліковано в газеті "Голос України" 27 березня.

Детальніше

2. В Україні посилено відповідальність за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян

28 березня набрав чинності Закон № 1292-IX "Про внесення змін до статті 259 Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян". Документ було офіційно опубліковано в газеті "Голос України" 27 березня 2021 року.

Детальніше

3. Указ Президента, яким скасовано призначення суддів КСУ, оскаржено до Верховного Суду

29 березня 2021 року до Касаційного адміністративного суду у складі ВС надійшов позов, у якому позивач оскаржує Указ Президента від 27 березня 2021 року № 124/2021 «Про деякі питання забезпечення національної безпеки України» у частині скасування Указу від 14 травня 2013 року № 256 про призначення позивача суддею Конституційного Суду України. Позову присвоєно реєстраційний номер справи № 9901/96/21.

Детальніше

4. Цифрові паспорти прирівняно до паперових і пластикових

Біометричний паспорт та ID-картка в "Дії" з 23 серпня 2021 року на законодавчому рівні стануть повним аналогом паперового та пластикового, повідомляє прес-служба Мінцифри.

Детальніше

5. В Україні запроваджується новий вид військової служби

30 березня на позачерговому засіданні Верховна Рада прийняла в цілому Закон (проект № 3553) «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань виконання військового обов'язку та ведення військового обліку».

Детальніше

6. ВС висловився щодо визнання недійсним договору поруки як фіктивного правочину

Укладення поручителем договору з кредитором без відома боржника й без наявності будь-яких відносин із боржником  («невідомий боржнику поручитель») є нетиповою діловою практикою, яка може свідчити про те, що договір поруки укладається з іншою метою, аніж забезпечення виконання боржником основного зобов'язання. Цей факт може вказувати на недобросовісність таких дій, зокрема на їх спрямування на зміну територіальної юрисдикції (підсудності) спорів, що випливають з основного зобов'язання, чи обхід заборони на відступлення кредитором  прав за основним зобов'язанням.

Детальніше

Контролюйте надходження судових рішень за вашими темами. LIGA360: ЮРИСТ - це щоденні оновлення справ, доступ до 90 млн судових рішень й зручні фільтри для пошуку. Дізнайтеся більше про інструменти LIGA360 за посиланням.

7. Рада попередньо підтримала податкову амністію капіталів

На позачерговому засіданні 30 березня Верховна Рада прийняла в першому читанні за основу президентський законопроект № 5153 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету», яким пропонується податкова амністія капіталів.

Детальніше

8. Адвокати отримали нові можливості в Електронному суді

В Електронному суді тепер з'явилась можливість для користувачів-адвокатів створювати електронні ордери, отримуючи доступ до судових справ, в яких вони представляють своїх клієнтів.

Детальніше

Адвокати - члени НААУ отримали ексклюзивний цифровий продукт. LIGA360: АДВОКАТ НААУ - це доступ до кабінету і подій ВША НААУ, новини й експертна аналітика, повна база законодавства й судових рішень, інструменти для просування адвокатських послуг та подання звітності. Замовте доступ до системи прямо зараз.

9. З 1 квітня у судах запроваджується в дослідну експлуатацію підсистема захищеного відеоконференцзв'язку ЄСІТС

З 1 квітня 2021 року у всіх місцевих та апеляційних судах України запроваджується в дослідну експлуатацію підсистема захищеного відеоконференцзв'язку Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (vkz.court.gov.ua) для забезпечення можливості учасників судового процесу брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Детальніше

10. Діє спрощена процедура державної реєстрації нормативно-правових актів

1 квітня 2021 року набрала чинності урядова постанова від 24 березня 2021 року № 258 "Про внесення змін до Положення про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств, інших органів виконавчої влади".

Детальніше

Також вам буде цікаво:

Визначення додаткового строку для прийняття спадщини: порядок, підстави та актуальна практика Верховного Суду

Зняття арешту з нерухомого майна

Діджиталізація судових повідомлень: як суди будуть направляти документи учасникам справи?

ТОП-10 важливих новин для ФОП

Як керувати репутацією компанії в медіапросторі та тримати руку на пульсі змін законодавства? Разом з рішенням LIGA360Дізнайтеся більше про оновлення екосистеми для керування ризиками і можливостями бізнесу LIGA360 за посиланням.

Бізнес щодня стикається з ризиками - від партнерів, клієнтів або конкурентів. Відтепер у CONTR AGENT можна перевірити інформацію про фізичних осіб і бути впевненими у бізнес-зв'язках. Система проаналізує інформацію з державних реєстрів і повідомить, якщо особа переховується від органів влади, є у реєстрі боржників або стосовно неї відкрито провадження. Відтепер ще більше можливостей за найвигіднішою ціною.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини