Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Постачальникам газу відновили ліцензійні умови здійснення госпдіяльності

Реклама

НКРЕ затвердила нові Ліцензійні умови здійснення господарської діяльності по постачанню природного газу за нерегульованим тарифом і Ліцензійні умови здійснення господарської діяльності по постачанню природного газу за регульованим тарифом. Багато в чому ці документи повторюють норми своїх попередників, але є в них і певні нововведення.

Постачальникам газу за нерегульованим тарифом заборонили здійснювати таке постачання на території здійснення ними господарській діяльності по постачанню газу за регульованим тарифом і транспортуванням нафти і газу розподільними трубопроводами. Постачальників газу за регульованим тарифом зобов'язали подавати в НКРЕ цілий пакет документів у разі зміни ним території здійснення такої діяльності. Крім того, і перших, і других постачальників зобов'язали повідомляти НКРЕ про зміну в документах, які додавалися до заяви про видачу ліцензії.

Документи набудуть чинності з дня їх публікаціїокрім положень, що стосуються повідомлення НКРЕ про зміни в документах, які додавалися до заяви про видачу ліцензії, які набудуть чинності з 1 березня 2010 року. Необхідність прийняття нових ліцензійних умов пов'язана з внесенням змін у ст. 6 Закону "Про ліцензування певних видів господарської діяльності". Тепер ліцензійні умови і порядок контролю за їх дотриманням повинні затверджуватися органом ліцензування за узгодженням із спеціально уповноваженим органом з питань ліцензування. Раніше ж вони повинні були затверджувати їх спільно. Тобто якщо раніше ліцензійні умови затверджувалися НКРЕ спільно з Держкомпідприємництва, то зараз - НКРЕ за узгодженням з Держкомпідприємництва.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини