Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПАУ легалізовувала збільшення переліку підстав для відмови в реєстрації рахунків платника податків

Реклама

ДПАУ внесла зміни у Порядок представлення фінансовими установами органам державної податкової служби повідомлень про відкриття/закритті рахунків платників податківякими розширила перелік підстав для відмови в прийнятті на облік таких рахунків.

Тепер податкова може відмовити в прийомі на облік рахунку, відкритого платником податків у фінансовій установі, у тому випадку, якщо ідентифікаційний код, найменування, місцезнаходження платника податків, вказані в повідомленні про відкриття/закритті цих рахунків у фінансових установах, не відповідають відомостям Держреєстру фізичних осіб - платників податків і інших обов'язкових платежів, Єдиного державного реєстру юридичних осіб і фізосіб-підприємців і Єдиного банку даних про платників податків - юридичних особах.

Раніше ДПАУ намагалася закріпити це положення у своєму листі від 26.09.2008що викликало невдоволення Держкомпідприємництва і Мінюсту. І якщо останній вказував тільки на незаконність встановлення такої норми в роз'ясненні, то Держкомпідприємництва рахував її не лише незаконною, але і що ускладнює реєстрацію декількох суб'єктів господарювання за однією адресою. Правда, лист, яким ДПАУ зобов'язувала надавати таким підприємцям статус відсутніх по вказаному місцезнаходженню, розглянутим наказом було відкликане, а тому обмежень прав підприємців, розташованих у бізнес-центрах, бізнес-інкубаторах і інших центрах, може і не бути.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини