Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Верховній Раді схвалили процедуру удосконалення банкрутства

25 січня 2010, 12:58
247
0
Реклама

Комітет з питань економічної політики рекомендує парламенту прийняти в першому читанні законопроект № 5281 по удосконаленню процедури банкрутства.

Їм пропонується встановити чіткі терміни оскарження рішень суду у справах про банкрутство, визначити граничні терміни проведення процедури розпорядження майном боржника. Згідно з проектом суддя повинен прийняти заяву про порушення справи про банкрутство в течію 5 днів. Воно не може бути оскаржено, але може бути відкликано до проведення підготовчого засідання, якщо число заявників не збільшилося. Дата проведення підготовчого засідання призначається не раніше 20 і не пізніше 30 дня з моменту прийняття заяви.

Повідомлення про порушення справи про банкрутство подається за проектом двічі впродовж 10 днів з моменту порушення справи : кредитором-заявником в офіційні друковані ЗМІ, а також судом у державний орган у справах про банкрутство для обнародування на офіційному веб-порталі. Не виключаються і інші повідомлення.

До закінчення процедури розпорядження майном боржника комітет кредиторів зобов'язаний прийняти і направити до господарського суду клопотання про схвалення плану санації і введення процедури санації або про визнання боржника банкротом, або про відкриття ліквідаційної процедури, або про укладення мирової угоди.

У разі прийняття його як закону проект дозволить зменшити тривалість процедури банкрутства, скоротити витрати на судочинство у справах про банкрутство, поліпшити показники по індексу стягнення у процедурі банкрутства.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини