Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін змінив ПДР у частині перевезення дітей в автомобілях

Реклама

Кабмін схвалив зміни до Правил дорожнього руху, що підвищують безпеку пересування дітей в автокріслах і вводять європейські підходи та правила перевезень.

Відповідну постанову «Про внесення змін до Правил дорожнього руху» Уряд схвалив 24 лютого, повідомив Міністр інфраструктури Владислав Криклій.

«Безпека на дорозі - це пріоритет № 1. Особливо, якщо це питання стосується наших дітей. В Україні вже посилена відповідальність водіїв за порушення правил перевезення дітей не в автокріслах. І ми продовжуємо вдосконалювати законодавство, запозичуючи та імплементуючи ключові європейські підходи та правила у підвищенні безпеки цих перевезень», - наголосив Владислав Криклій.

Схвалені зміни до ПДР:

• визначають особливі вимоги до установлення дитячих утримуючих систем у транспортних засобах (наприклад, щоб автокрісло відповідало зросту дитини);

• визначають перелік транспортних засобів, щодо яких допустимі виключення норми використання дитячих утримуючих систем (наприклад, автобуси, карети швидкої, інший спеціалізований транспорт);

• замінюють термін «спеціальні засоби», який застосовується у чинних ПДР, на термін «дитяча утримуюча система».

Дитяча утримуюча система - обладнання, що здатне утримувати дитину в сидячому або нахиленому положенні, яка у разі зіткнення або різкого гальмування транспортного засобу зменшує небезпеку травмування дитини, що в ньому знаходиться, шляхом обмеження рухливості її тіла.

Постанова була розроблена Мінінфраструктури для приведення у відповідність актів Уряду до Закону «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за порушення правил перевезення дітей» (детальніше про цей Закон дізнайтеся з окремого матеріалу ЮРЛІГИ).

Бажаєте отримувати найсвіжішу аналітику і бути в курсі правових новин? У цьому допоможе LIGA360: Юрист. Слідкуйте за гарячими темами у галузі, отримайте найширший діапазон експертних думок та регулярне оновлення профільних видань. Придбайте LIGA360: Юрист прямо зараз.

Більше інформації про те, як попередити кризові ситуації бізнесу вже сьогодні, отримуйте в системах ЛІГА:ЗАКОН.

Тримайте руку на пульсі актуальної правової картини дня з усіма нововведеннями, використовуйте добірку ситуацій для оперативного реагування на будь-які зміни та майте доступ до повної бази нормативних документів на будь-яку дату, зокрема і тих, що регулюють роботу компаній в умовах коронакризи, карантинів, надзвичайних станів.

Спробуйте тестовий доступ до систем ЛІГА:ЗАКОН за посиланням, об'єктивно оцінюйте будь-яку ситуацію та приймайте тверді та зважені рішення вже сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини