Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держпраці нарахувала підприємству майже 13 млн. грн штрафу за неоформлених працівників

Реклама

Під час перевірки суб'єкта господарювання, який надає допоміжні послуги у лісовому господарстві, інспекторами праці ГУ Держпраці у Харківській області було виявлено 101 працівника без належного оформлення трудових відносин. Про це повідомила прес-служба Держпраці.

Зазначається, що встановлені особи виконували лісокультурні роботи: підготовка ґрунту, посів і садіння лісу, догляд за лісовими культурами, робота в лісорозсадниках; лісозахисні і протипожежні роботи  - боротьба з шкідниками і хворобами лісу, прокладання мінералізованих смуг, чергування на пожежних вишках, також роботи пов'язані з підвищеним ризиком для здоров'я, роботи передбачені Довідником кваліфікаційних характеристик професій працівників тощо.?

За результатами заходу інспектори Держпраці винесли постанову про накладення штрафу на суб'єкта господарювання у розмірі 12 644 190 грн.

Суб'єкт господарювання оскаржив постанову в суді, вказавши, що між ним та встановленими особами було укладено цивільно-правові договори. Місцевий суд позов задовольнив та визнав протиправною постанову про накладення штрафу.

Однак, повідомляється, що Другий апеляційний адмінсуд скасував рішення Харківського окружного адміністративного суду і визнав правомірність постанови.

Нагадаємо, що рішення може бути оскаржено в касації.

Шукаєте співробітника на відповідальну посаду? Скористайтеся новим функціоналом CONTR AGENT. Перевіряйте, чи підлягає кандидат закону про люстрацію, чи має відкриті провадження, чи є у санкційних списках, реєстрі боржників та реєстрі корупціонерів. Встигніть придбати CONTR AGENT за вигідною ціною - тільки у лютому.

Спробуйте також  Verdictum PRO, за допомогою якого на підставі завантаженої позовної заяви ви зможете отримати інформацію про вірогідність перемоги у суді у всіх трьох інстанціях за допомогою штучного інтелекту.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини