Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд у черговий раз заявив про податкову реформу

21 січня 2010, 15:58
361
0
Реклама

Уряд у черговий раз пропонує реформувати податкову систему, обіцяючи спростити адміністрування податків і зменшити податкове навантаження на підприємців. Нововведення фіскальної системи уряд відобразив в проекті закону, який незабаром буде зареєстрований у ВР.

Зокрема, документом пропонується новий механізм стягування системи рентної плати за користування надрами. Документом запропоновано розбити її на фіксований платіж за користування надрами і диференційованийякий розраховуватиметься виходячи з об'єму здобутих корисних копалини. На сьогодні вартість ренти розраховується виходячи з вартості здобутих ресурсів. Окрім цього, документом пропонується скасувати ряд місцевих податків і зборів : приміром, збір з власників собак, збір за видачу ордера на квартиру і інші дрібні збори, що особливо не поповнюють бюджет, але в той же час із складною системою адміністрування. Проте разом з цим уряд планує відмінити ряд пільг для страховиків, аграріїв і малого бізнесу.

До речі, раніше Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко виступила за відміну ПДВ. Детальніше про це - в матеріалі ЛІГА :ЗАКОН "Від фіскального - до стимулюючого", або чи Зможе Тимошенко відмінити ПДВ"?.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини