Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Митниця роз'яснила причини відсутності сертифікатів відповідності

Реклама

Рада підприємців при Кабінеті Міністрів надав відповіді митних органів на питання суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності. Зокрема, були роз'яснені причини відсутності сертифікатів відповідності і невідповідність даних Єдиної автоматизованої інформаційної системи (ЕАИС) даних Держмитслужби.

Річ у тому, що згідно з Тимчасовим протоколом до Угоди про інформаційну співпрацю між Держспоживстандартом і Держмитслужбою Держспоживстандарт повинен був надати існуючий об'єм інформації про видані сертифікати і дозволи, а також надалі щотижня надавати таку інформацію. Проте той надав інформацію про видані сертифікати і дозволи тільки за 2008 рік. В результаті на момент набуття чинності постанови КМУ від 05.08.2009 № 815яким було скасована обов'язкова наявність сертифікату відповідності для ряду видів продукціїу ЕАИС була в наявності тільки інформація про сертифікати відповідності за 2008-2009 року, яка оновлювалася раз на тиждень.

Зараз, по завіреннях регіональної інформаційної митниці, ці проблеми усунені. Було впроваджено щоденне отримання на CD- носіях інформації від Держспоживстандарту про видані сертифікати відповідності, а головне - Держспоживстандарт передав в Держмитслужбу усю інформацію про видані сертифікати відповідності до 2008 року. Незабаром Держспоживстандарт почав передавати інформацію про видані сертифікати і дозволи щодня, не пізніше 12 години робочого дня, що йде за днем видачі дозвільних документів, тому в ЕАИС ця інформація виявляється негайно після її отримання. Отже проблем з невідповідністю даних ЕАИС більше бути не повинно.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини