Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Судовий збір 2021: роз'яснення суду

Реклама

З 1 січня 2021 року прожитковий мінімум для працездатних осіб у Законі про Держбюджет на 2021 рік встановлено на рівні 2270 грн. Відповідно, підвищилися ставки судового збору.

В Сьомому апеляційному адміністративному суді розповіли про актуальні зміни розміру ставок судового збору.

Зверніть увагу: в інформаційно-правових системах ЛІГА:ЗАКОН за допомогою калькуляторів можна розрахувати заборгованість і штрафні санкції, а також процесуальні строки.

В ст. 5 Закону "Про судовий збір" ви можете ознайомитись із випадками звільнення від сплати судового збору під час розгляду справи в усіх інстанціях.

Читайте також: Як повернути надміру чи помилково сплачений судовий збір

ВС вказав, коли не сплачується судовий збір

Не пропустіть зимові знижки до -60% на системи ЛІГА:ЗАКОН для юриста! Обирайте рішення для себе та оцініть всі переваги роботи з інформаційно-правовими системами:

  • Правові новини та події дня

  • Повна база нормативно-правових актів з аналітикою

  • Коментовані кодекси

  • Схеми дій для юриста у різноманітних ситуаціях

  • Судова практика та прецеденти, включаючи рішення ЄСПЛ

  • Позиції контролюючих органів

  • Вебінари на гарячі теми для юристів

Замовляйте вже зараз за посиланням.

За подання апеляційної і касаційної скарги на ухвалу суду; заяви про приєднання до апеляційної чи касаційної скарги на ухвалу суду - 1 розмір прожиткового мінімуму (2 270 грн).

За подання заяви про забезпечення доказів або позову, заяви про видачу виконавчого документа на підставі рішення іноземного суду, заяви про зміну чи встановлення способу, порядку і строку виконання судового рішення - 0,3 (681 грн).

За видачу судами документів:

- за повторну видачу копії судового рішення - 0,003 розміру розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб за кожний аркуш паперу (6,81 грн);

- за видачу в електронному вигляді копії технічного запису судового засідання - 0,03 розміру розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб (68,10 грн).

У разі ухвалення судом постанови про накладення адмінстягнення - 0,2 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб (454 грн).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини