Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Визначено розмір і строки сплати щорічних адвокатських внесків 2021

Реклама

Розмір щорічного внеску адвоката на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування в 2021 році складає 2270 гривень 00 копійок.

Це передбачено рішенням Ради адвокатів України № 123 «Про сплату щорічного внеску на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування у 2021 році» від 18 грудня 2020 року.

З повним текстом рішення зручно ознайомитися в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ до систем.

Положенням про внески на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування встановлено, що адвокати сплачують щорічні внески до 31 січня двома платежами згідно з таким розподілом:

на банківські рахунки органів адвокатського самоврядування згідно з таким розподілом:

- 70 % від встановленого розміру щорічного внеску на поточний рахунок відповідної ради адвокатів регіону - 1589 гривень;

- 30 % від встановленого розміру щорічного внеску на поточний рахунок Національної асоціації адвокатів України - 681 гривня.

НААУ звернула увагу адвокатів на те, що оплату необхідно здійснювати саме двома платежами на різні рахунки.

В абзаці 2 частини 2 статті 58 Закону «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» визначено, що розмір щорічних внесків адвокатів на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування визначається з урахуванням потреби покриття витрат на забезпечення діяльності рад адвокатів регіонів, Ради адвокатів України, Вищої ревізійної комісії адвокатури та ведення Єдиного реєстру адвокатів України, та не може перевищувати прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого станом на 1 січня відповідного календарного року і є однаковим для всіх адвокатів.

Відповідно до статті 7 Закону «Про Державний бюджет України на 2021 рік» прожитковий мінімум для працездатних осіб у місячному розмірі з 1 січня 2021 року складає 2270 гривень 00 копійок.

Для зручності на офіційному порталі Національної асоціації адвокатів України передбачена можливість самостійно генерувати квитанцію на онлайн оплату щорічного внеску. Для цього необхідно:

1. Знайти свій запис адвоката в базі даних Єдиного реєстру адвокатів України, скориставшись пошуковою формою, або зайти в особистий кабінет адвоката на сайті НААУ

2. Обрати необхідний профайл адвоката із запропонованого списку

3. Генерувати квитанцію

Оплатити внески онлайн можна як на НААУ, так і на раду адвокатів регіону.

Новорічні сюрпризи для адвокатів не закінчуються. Снігопад знижок до 60%. ЛІГА:ЗАКОН пропонує головні продукти та системи для роботи адвокатів за найвигіднішими цінами. Отримайте доступ до усієї необхідної нормативно-правової, консультаційної інформації, використовуйте алгоритми дій у різноманітних ситуаціях. А найголовніше: спробуйте Verdictum PRO - інноваційну систему для оцінки ймовірності перемоги у суді за допомогою штучного інтелекту. Замовляйте вже зараз, до завершення акції залишились лічені дні.

Читайте також:

Як контролювати нові судові рішення та згадки в медіа?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини