Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд планує розширити повноваження приватних виконавців

Реклама

21 грудня у Верховній Раді було зареєстровано урядовий законопроект № 4532 «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо розширення повноважень приватних виконавців на примусове виконання постанов про накладення штрафу за порушення митних правил».

Як зазначається в пояснювальній записці до проекту, 25 серпня 2020 року Верховна Рада підтримала Закон "Про ратифікацію Меморандуму про взаєморозуміння між Україною як Позичальником та Європейським Союзом як Кредитором і Кредитної угоди між Україною як Позичальником та Національним банком України як Агентом позичальника та Європейським Союзом як Кредитором (щодо отримання Україною макрофінансової допомоги Європейського Союзу у сумі до 1 мільярда 200 мільйонів євро)".

Умовою "5a" додатка I до Меморандуму передбачено, що для забезпечення можливості ефективного відновлення законних вимог органи державної влади: а) розширять повноваження приватних виконавців (ПВ) на вимоги до ста тисяч (100000) гривень проти будь-якого боржника (включаючи державних юридичних осіб та юридичних осіб за участю держави) та на адміністративні штрафи, а також складуть дорожню карту щодо повного зрівняння їх повноважень із повноваженнями державних виконавців, зокрема, що стосується ПВ, які діють від імені будь-якого клієнта та проти будь-якого боржника, а також що стосується полегшення доступу до професії ПВ для збільшення їх загальної кількості, та перегляду режиму дисциплінарного нагляду та контролю.

Відповідно, законопроект спрямований на розширення переліку рішень, які виконуватимуться приватними виконавцями.

У проекті запропоновано внести зміни до статей 535, 540 Митного кодексу та розширити повноваження приватних виконавців щодо примусового виконання ними постанов у справах про адміністративні правопорушення.

У разі прийняття відповідний Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування, крім розділу І, який набере чинності з дня, наступного за днем опублікування Міністерством юстиції повідомлення в газеті «Голос України» про внесення до Єдиного реєстру приватних виконавців України відомостей про 1000 осіб, які розпочали діяльність приватного виконавця (що має бути опубліковане протягом 10 календарних днів з дня внесення таких відомостей до зазначеного Реєстру), але не пізніше 1 січня 2024 року.

Перевірка реєстраційних змін компаній 24/7 можлива навіть у період карантину. Тримайте у безпеці свій бізнес разом із системою перевірки та моніторингу бізнес-партнерів CONTR AGENT. Система забезпечує автоматичний моніторинг понад 6,5 млн компаній та ФОП України, оновлення усіх реєстраційних змін компанії та миттєве сповіщення про них. Скористайтеся перевагами тестового доступу системи зараз.

Компанія ЛІГА:ЗАКОН пропонує незамінні інформаційно-аналітичні продукти та комплексні рішення для юристів за мегазнижками до 60%.

Читайте також:

Верховний Суд роз'яснив важливий аспект процесуального правонаступництва

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини