Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

"Електронний суд": у ДСА прокоментували стан справ

Реклама

16 грудня Верховна Рада підтримала ініціативу Державної судової адміністрації щодо поетапного запровадження Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (ЄСІТС) (детальніше про зазначену законодавчу ініціативу читайте тут).

Це відкриває можливості для якнайшвидшого введення в промислову експлуатацію значної кількості підсистем ЄСІТС, що вже розроблені, повідомляє прес-служба ДСА.

З червня 2020 року система «Електронний суд» працює в режимі дослідної експлуатації практично в усіх судах. За останні місяці введено в дію низку нових елементів цієї підсистеми, зокрема Електронний кабінет судді. Впроваджується інструмент обміну даними з корпоративними управлінськими системами банків і великих компаній. Найближчим часом запрацює Електронний кабінет адвоката.

Показала свою ефективність і система участі в судових засіданнях у режимі відеоконференцзв'язку.

У ситуації, коли і суди, і сторони судового процесу прагнуть до економії витрат, повноцінний запуск вказаних підсистем забезпечить не тільки економію коштів, а і прискорить розгляд судових справ, зазначають у ДСА.

Заступник Голови ДСА Сергій Чорнуцький, коментуючи ситуацію з «Електронним судом», зауважив, що на тижні, що минув, відбулось поновлення програмного забезпечення «Електронного суду».

Відтепер кожен суддя у власному електронному кабінеті матиме змогу:

- дистанційно переглядати матеріали всіх розподілених на нього справ;

- отримувати повідомлення в електронний кабінет щодо нових документів, які подані по справах судді, або щодо надходження нових розподілених справ.

"Наразі це лише початковий (базовий) функціонал Електронного кабінету судді. На жаль, наступні заплановані до реалізації функції кабінету (календар судових засідань, можливість дистанційної підготовки проектів судових рішень, надання права доступу до матеріалів помічникам) залишаються поки нереалізованими, через відсутність на це коштів, як в бюджеті поточного року, так і в бюджеті вже прийнятого бюджету на наступний рік", - прокоментував стан справ Сергій Чорнуцький.

ЛІГА:ЗАКОН презентує Verdictum PRO - першу систему аналізу судових рішень із функціоналом передбачення вірогідності перемоги в суді у всіх трьох інстанціях за допомогою штучного інтелекту. З Verdictum PRO ви отримаєте:

- можливість в один клік переглянути подібні судові рішення;

- швидкий добір додаткових аргументів у вигляді НПА, згадуваних у подібних судових рішеннях, і рішень із правовою позицією;

- розуміння необхідності зміни аргументів і тексту позовної заяви для більшої вірогідності перемоги в суді;

- швидку оцінку безперспективних справ або, навпаки, тих, що здаються безперспективними лише на перший погляд.

Детальніше за посиланням.

Читайте також:

Визначено середній час для розгляду судових справ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини