Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ресторани і торгові точки незабаром зможуть перейти на електронний документообіг

18 січня 2010, 16:22
476
0
Реклама

Ввести в Україні нові реєстратори розрахункових операцій у сфері торгівлі і ресторанного бізнесу і послуг пропонує Кабмін. Свою ініціативу переходу на електронний документообіг у вищезгаданих сферах бізнесу Кабмін відобразив в проекті закону "Про внесення змін до Закон України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування і послуг"зареєстрованому в парламенті під номером 5525.

Зокрема, проектом закону запропоновано ввести для торгових точок, ресторанів і підприємств, що надають послуги, альтернативу паперової звітності - зистему електронного документообігу. Електронна система застосовуватиметься для формування і зберігання реєстраторами розрахункових операцій фіскальної інформації про зроблені розрахункові операції. Документом визначається поняття контрольної стрічки в електронній формі як відображення інформації, яку містить стрічка, електронними засобам на папері у виді, придатному для її сприйняття людиною. Така система дозволить автоматизувати процедури перевірки суб'єктів господарювання контролюючими органами.

Ранее Мінекономіки мало намір зобов'язати виробників РРО дооснастити реєстратори, що випускаються ними, розрахункових операцій (створюючі контрольні стрічки в електронній формі) спеціальними додатковими пристосуваннями, які змогли б підтверджувати цілісність інформації контрольних стрічок, представлених в електронній формі. Детальніше про це - в матеріалі ЛІГА :ЗАКОН "До РРО мають намір пред'явити нові вимоги".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини