Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд визначив порядок реєстрації технологічного транспорту

Реклама

Кабмін ствердив Порядок відомчої реєстрації і ведення обліку великотоннажних і інших технологічних транспортних засобів. Згідно з цим документом проводитиметься реєстрація, перереєстрація, тимчасова реєстрація і ведення обліку великотоннажних і інших технологічних транспортних засобів, які не підлягають експлуатації у вулично-дорожній мережі загального користування.

Власники технологічних транспортних засобів зобов'язані зареєструвати такий транспорт в органах Госгорпромнадзора впродовж 10 днів після придбання чи виникнення інших законних підстав для його використання, у тому числі при тимчасовому ввезенні на територію України, подавши для цього письмову заяву і визначену пакет документів. За такий же термін власники технологічного транспорту повинні пройти перереєстрацію, якщо виникла необхідність внесення змін до реєстраційних документів. Перед реєстрацією і щороку після реєстрації повинен проводитися державний техогляд технологічних транспортних засобів. На зареєстрований технологічний транспортний засіб видається посвідчення про реєстрацію, термін дії якого не обмежений.

Під технологічними транспортними засобами маються на увазі :

- багатотоннажні автомобілі, які по своїй конструкції і устаткуванню призначені для перевезення вантажів, транспортування порід і корисних копалини на відкритих гірських розробках або грунту при будівництві;

- інші механічні транспортні засоби;

- транспортні засоби, призначені для руху тільки в з'єднанні з іншим транспортним засобом, яким управляє машиніст.

До технологічного транспорту належать: автобетоносмесители, конвеєри, гідравлічні візки, елеватори, шахтні вагонетки, електрокари і інша техніка, використовувана їх власником для забезпечення виробничих процесів при здійсненні госпдіяльності, а також для переміщення оброблюваної сировини і відходів виробництва.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини