Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вказані особливості отримання дозволу на виконання окремих видів операцій по митній переробці

Реклама

Держмитслужба роз'яснила деякі особливості отримання дозволу митного органу на переробку товарів на митній території України підприємствами, які виконують окремі операції по переробці товарів.

Згідно Порядку застосування митних режимів переробкидозвіл на виконання окремих видів операцій кожен переробник повинен отримати до моменту звернення заявника режиму про надання йому дозволи на ввезення і переробку товарів. При цьому якщо заявник і переробник знаходяться в зоні дії одного митного органу, то вони можуть подати заяви одночасно. Якщо ж вони знаходяться в зоні діяльності різних митних органів, то згідно п. 2.1 Порядку дозвіл видається тим митним органом, в зоні діяльності якого знаходиться переробник.

Крім того, оскільки підприємства, що здійснюють окремі операції по переробці товарів і не беруть участі у ВЭД, не знаходяться на митному обліку, те переміщення товарів між цими підприємствами, що беруть участь в переробці, здійснюється за письмовою заявою підприємства згідно пунктам 4.3 і 4.4 Порядку. Така заява також може подаватися заявником режиму разом із заявою про отримання дозволу на переробку. Дозвіл на таке переміщення видається митним органом.

Згідно ст. 231 Митного кодексуоперації по переробці товарів можуть включати:

- власне переробку товарів;

- обробку товарів : монтаж, зборку, монтування і настроювання, внаслідок чого виходять інші товари;

- ремонт товарів;

- використання окремих товарів, що не є продуктами переробки, але які сприяють або полегшують процес переробки, якщо самі вони при цьому повністю використовуються.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини