Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

5 пропозицій щодо підтримки громадян та бізнесу під час карантину

24 листопада 2020, 16:51
872
0
Реклама

Президент Володимир Зеленський розповів, що найближчим часом до Верховної Ради буде подано законопроекти щодо заходів для економічної підтримки громадян та бізнесу у зв'язку з карантинними обмеженнями. Відповідне повідомлення з'явилось на сайті Президента.

За його словами плануються, зокрема, наступні заходи.

1. Фізичні особи - підприємці та наймані працівники, чия сфера діяльності потрапляє під закриття через карантин, отримають матеріальну допомогу у розмірі 8 тис. грн.

2. Суб'єкти господарювання одержать одноразову матеріальну допомогу для збереження робочих місць.

«Це буде сума, пропорційна часу так званого простою, у розмірі до 8 тисяч гривень на одного працівника», - зазначив Президент.

3. Підприємства, робота яких припиняється через карантинні обмеження, отримають компенсацію витрат на сплату ЄСВ за найманих працівників.

«Якщо через посилення карантину ваша діяльність забороняється, ви отримаєте компенсацію на сплату ЄСВ за своїх найманих працівників», - сказав Президент.

4. Податкові канікули. При посиленні обмежувальних заходів 200 тис. фізичних осіб - підприємців 1-ї групи будуть звільнені від сплати всіх податків і зборів, включно з ЄСВ.

5. Відновлення дії програм підтримки бізнесу, які працювали під час карантину навесні.

«Це матеріальна допомога ФОПам, які мають дітей до 10 років. Це компенсації з часткового безробіття», - сказав Володимир Зеленський.

Карантин без бізнес-перешкод! Довірте моніторинг змін компанії бізнес-партнера системі CONTR AGENT. Усі дані оновлюються з понад 40 державних реєстрів і відкритих джерел. Замовити тестовий доступ на 72 години

Читайте також: Як Кабмін планує підтримати бізнес під час посиленого карантину вихідного дня?

Фінансова підтримка громадян у випадку самоізоляції: порядок отримання

Оприлюднено постанову про "карантин вихідного дня": встановлено додаткові загальні обмеження та на вихідні

Зверніть увагу, екосистема LIGA360 отримала нову функцію автоматичного відстеження змін не лише НПА в цілому, а й окремих його абзаців. Щойно відбудуться зміни - ви отримаєте сповіщення в модулі SMART-сигнали. Відстежувати зміни в окремих нормах - тепер реально з LIGA360. Отримайте LIGA360 для ознайомлення вже сьогодні

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини