Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Система автофіксації почала реєструвати порушення ПДР, скоєні власниками автівок на іноземній реєстрації

Реклама

З 19 листопада іноземні громадяни, які заїхали на своїх автівках в Україну, і громадяни України, які їздять на машинах з номерами іноземної реєстрації, нестимуть відповідальність за перевищення швидкості та порушення інших правил дорожнього руху.

Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, повідомляє прес-служба МВС.

За словами пана Геращенка, цей проект реалізований разом із Держприкордонслужбою. Прикордонник при в'їзді авто на номерах іноземної реєстрації вносить до бази даних номер машини, П. І. Б. і паспортні дані того, хто був за кермом. Далі, якщо водій на цій машині перевищить швидкість, то система автоматично знаходить дані порушника, взявши їх з бази даних ДПСУ. Тепер відносно цих громадян поліцією винесено постанови про порушення правил дорожнього руху, які будуть відправлені прикордонникам. Прикордонники при виїзді з України авто іноземної реєстрації фіксують факт порушень ПДР за час перебування в Україні і інформують про це водія, пропонуючи йому заплатити штраф. Якщо водій-іноземець відмовляється платити штраф, то йому буде заборонений в'їзд в Україну.

Якщо власник авто на іноземних номерах - громадянин України відмовиться платити штраф, то документи будуть направлятися за загальною процедурою до Державної виконавчої служби для стягнення через арешт майна або банківських рахунків.

Антон Геращенко зазначив, що першими порушниками, зафіксованими системою, стали громадяни Білорусі та Молдови.

У МВС нагадали, що система автоматичної фотовідеофіксації порушень ПДР запрацювала з 1 червня 2020 року.

Якими будуть наступні рішення влади? Замовте тестовий доступ до екосистеми LIGA360, щоб стежити за прийняттям законів, що можуть вплинути на ваш бізнес. Ви можете замовити повний тестовий доступ на 4 доби до LIGA360 за посиланням.

Читайте також:

До Правил дорожнього руху внесено зміни: кого це стосується

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини