Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні заборонено планові госпіталізації

10 листопада 2020, 10:40
1489
0
Реклама

З 9 листопада 2020 року планові госпіталізації заборонено - лікарні прийматимуть ургентних хворих.

Про це під час брифінгу розповів головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко, повідомляє офіційний сайт МОЗ.

До лікарень госпіталізуватимуть хворих, стан яких визначено критеріями урядової постанови № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

З повним текстом зазначеної постанови зручно ознайомитися в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ до систем.

Зокрема, у МОЗ нагадали: у пп. 5 п. 14 постанови передбачено, що на території регіону (адміністративно-територіальної одиниці), де встановлено «помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки, додатково до протиепідемічних обмежень, передбачених для «зеленого» та «жовтого» рівня епідемічної небезпеки, забороняється проведення закладами охорони здоров'я планових заходів із госпіталізації, окрім:

- надання медичної допомоги внаслідок ускладненого перебігу вагітності та пологів;

- надання медичної допомоги вагітним, роділлям, породіллям, новонародженим;

- надання медичної допомоги у спеціалізованих відділеннях закладів охорони здоров'я пацієнтам з онкологічними захворюваннями;

- надання паліативної медичної допомоги у стаціонарних умовах;

- надання планової медичної допомоги закладами охорони здоров'я національного рівня, що надають високоспеціалізовану допомогу, за умови дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів;

- проведення інших невідкладних і термінових заходів із госпіталізації, якщо внаслідок їх перенесення (відтермінування) існує значний ризик для життя або здоров'я людей.

Якими будуть наступні рішення влади? Замовте тестовий доступ до екосистеми LIGA360, щоб стежити за прийняттям законів, що можуть вплинути на ваш бізнес. Ви можете замовити повний тестовий доступ на 4 доби до LIGA360 за посиланням.

Читайте також:

МОЗ ініціює запровадження карантину вихідного дня

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини