Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін знову хоче консультуватися з громадянами при ухваленні важливих рішень

14 січня 2010, 11:02
532
0
Реклама

Уряд знову позначив свої наміри консультуватися з громадськістю при прийнятті актів, що стосуються суспільно-економічного розвитку держави і інтересів широких верств населення, затвердивши новий Порядок залучення громадян до формування і реалізації державної політикиякий набуде чинності з моменту публікації.

Діалог влади і громадян проходитиме у формах публічного обговорення і вивчення громадської думкиорганізація яких покладена на ініціаторів прийняття документів. Цікавитися думкою громадськості слідує обов'язково при розробці проектів нормативно-правових актів, що стосуються прав і обов'язків громадян, що передбачають надання пільг окремим категоріям госпсуб'єктівделегування повноважень органів виконавчої влади або місцевого самоврядування, а також проектів регуляторних актів і програм економічного, соціального і культурного розвитку (і рішень про стан їх виконання). Результати таких консультацій з громадськістю повинні враховуватися органом виконавчої влади при ухваленні остаточного рішення або в подальшій роботі.

В порівнянні з колишнім Порядком проведення консультацій з громадськістю з питань формування і реалізації державної політикискасованим у кінці минулого року, розширений круг питань, що вимагають вивчення громадської думки, а також скасована Громадська рада при Кабміні. Прийняття населенням участі в нормотворчості - одна з формальних ознак демократії. Реальним же показником рівня демократії буде кількість врахований громадських пропозицій при прийнятті обговорюваних проектів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини