Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці нагадали про необхідність сплати податку на нерухоме майно

Реклама

Головне управління ДПС у Львівській області звернуло увагу фізичних осіб, які мають у власності нерухомість, про необхідність сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Зокрема, власники квартири чи квартир, загальна площа яких перевищує 60 кв. метрів, власники житлового будинку чи будинків, загальна площа яких перевищує 120 кв. метрів, або різних типів об'єктів нерухомості загальною площею понад 180 кв. метрів повинні сплатити податок на нерухоме майно протягом 60 днів з дня отримання податкового повідомлення-рішення.

Податківці наголосили, що відповідно до Податкового кодексу за порушення термінів сплати податку контролюючі органи застосовують до порушника фінансові санкції у вигляді штрафу у сумі від 10 % до 20 % своєчасно несплаченої суми податку.

У разі неотримання податкових повідомлень-рішень на сплату податку або встановлення розбіжностей у наявній інформації про об'єкт нерухомості платнику податку необхідно звернутися з оригіналами документів, що підтверджують право власності на нерухомість, до контролюючого органу за своєю податковою адресою.

Рецепт легкої звітності - сервіс Liga:REPORT для ФОП. У ньому містяться всі необхідні форми звітів з підказками, податковий календар, автоматичні нагадування, перевірка заборгованості перед державою. Новинка місяця - онлайн-книга обліку доходів. Придбати за найнижчою ціною

Читайте також:

Чи має право ФОП - платник єдиного податку здійснювати види діяльності, не зазначені в його облікових даних: ДПС

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини