Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 1 вересня починає працювати новий механізм отримання грошової компенсації "пакунка малюка"

Реклама

Відсьогодні, 1 вересня, починає працювати новий механізм отримання грошової компенсації одноразової допомоги «пакунок малюка», повідомляє Мінсоцполітики.

Відтепер у батьків є право обирати, що для їх малюка є необхідним: чи потрібен їм одяг, якщо в них вже є діти, особливо діти, які мають маленьку різницю у віці, або якщо дитина має алергію і їй не підходять засоби, передбачені у натуральній формі пакунка.

Деталі щодо механізмів реалізації та алгоритм дій для отримання допомоги наведено в інфографіці від Мінсоцполітики.

З 1 вересня АТ КБ "ПриватБанк" розпочинає видачу картки для виплати одноразової натуральної допомоги "пакунок малюка", також повідомляє Міністерство.

Банк уніс зміни до Умов та правил надання банківських послуг (договір з клієнтами), якими передбачено новий банківський продукт - соціальна картка для виплат "Пакунок малюка".

Головна особливість картки - її можна відкрити протягом року з дати народження дитини і кошти можна використати ще протягом року з моменту їх зарахування шляхом придбання дитячих товарів (засоби догляду за дітьми та дитячі засоби гігієни: підгузки, серветки; дитячий одяг та взуття; дитяче харчування; дитячий посуд; дитячі іграшки; текстиль для дітей, у тому числі рушники, ковдри) і товарів для породіллі (прокладки для лактації; прокладки післяпологові) у закладах торгівлі, які уклали з Мінсоцполітики публічний договір.

Все це зроблено в рамках реалізації пілотного проекту "Монетизація одноразової натуральної допомоги "пакунок малюка", який запроваджено урядовою постановою № 744 "Деякі питання реалізації пілотного проекту з монетизації одноразової натуральної допомоги "пакунок малюка".

Більше інформації про те, як попередити кризові ситуації бізнесу вже сьогодні, отримуйте у системах ЛІГА:ЗАКОН.

Тримайте руку на пульсі актуальної правової картини дня з усіма нововведеннями, використовуйте добірку ситуацій для оперативного реагування на будь-які зміни та майте доступ до повної бази нормативних документів на будь-яку дату, зокрема і тих, що регулюють роботу компаній в умовах коронакризи, карантинів, надзвичайних станів.

Спробуйте тестовий доступ до систем ЛІГА:ЗАКОН за посиланням, об'єктивно оцінюйте будь-яку ситуацію та приймайте тверді та зважені рішення вже сьогодні.

Читайте також:

Замість "пакунка малюка" - 5 тисяч гривень: рішення Уряду

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини