Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Адмінштрафи у тролейбусах і трамваях хочуть спрямовувати до доходів місцевих бюджетів

Реклама

Адмінштрафи, що накладаються органами електротранспорту (тролейбуси, трамваї) за можливі порушення правил користування, пропонують спрямовувати до доходів загального фонду місцевих бюджетів.

Відповідний законопроект «Про внесення зміни до статті 64 Бюджетного кодексу України», розроблений Мінінфраструктури, схвалив Уряд на своєму засіданні 29 липня.

Про це повідомив Міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Проектом Закону запропоновано внести відповідні зміни до статті 64 Бюджетного кодексу.

Йдеться про міста республіканського та обласного значення, у тому числі в АР Крим, а також Києва та Севастополя, де функціонує міський електричний транспорт, який залишився в розпорядженні відповідних органів місцевого самоврядування.

“Ми прагнемо до запровадження е-квитка у громадському транспорті, який дозволить нарешті усунути обіг готівки та мінімізує випадки несплати за проїзд. Щорічно лише міським електричним транспортом, не враховуючи метро, користується близько 1,7 млрд пасажирів. Ми хочемо забезпечити функціонування ефективної служби контролерів на пасажирському транспорті, надавши необхідні механізми та стимули для місцевої влади і передбачивши фінансування безпосередньо із місцевих бюджетів, а не з державного бюджету, як це є зараз. Тому розробили відповідний проект Закону, який дозволяє провести такі зміни”, - пояснив очільник Міністерства.

Перевірити перевізника, послугами якого ви користуєтеся, на благонадійність можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Ви можете перевірити контрагента, який вас цікавить, прямо зараз, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу.

Якими будуть наступні рішення влади? Замовте тестовий доступ до екосистеми LIGA360, щоб стежити за прийняттям законів, що можуть вплинути на ваш бізнес. Ви можете замовити повний тестовий доступ на 4 доби до LIGA360 за посиланням.

Читайте також:

В Україні спрощено підтвердження водійського стажу

Е-квиток на транспорт: Уряд підтримав реалізацію експериментального проекту

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини