Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Тематика оренди

20 липня 2016, 14:49
258
0
Реклама

Здавалося б, тематика оренди земельної ділянки комунальної власності вже вичерпана, проте практичні реалії цього процесу завжди залишають для суб'єктів підприємницької діяльності неврегульовані питання. Реалізувати своє право на використання земельної ділянки комунальної власності може кожен громадянин або юридична особа, звернувшись у відповідний орган місцевого самоврядування.

Право оренди земельної ділянки - це засноване на договорі термінове платне володіння і користування земельною ділянкою, необхідним орендареві для здійснення підприємницької і іншої діяльності. Важливою передумовою для звернення в компетентні органи з клопотанням про передачу земельної ділянки комунальної власності в оренду являється вказівка мети такої оренди. Порядок придбання земельної ділянки комунальної власності в користування визначається з урахуванням цільового використання об'єкту оренди, тобто перелік документів, період отримання права користуватися земельною ділянкою залежить від того, який вид діяльності здійснюватиметься на орендованій земельній ділянці.

Чинним законодавством України визначений алгоритм дій по передачі в оренду земельних ділянок комунальної власності, в який входить подача зацікавленим обличчям заяви(клопотання), ухвалення рішення органом місцевого самоврядування про передачу земельної ділянки в оренду або про відмову в такій передачі, укладення договору оренди, державна реєстрація права оренди.

Варто відмітити, що у разі зміни цільового призначення земельних ділянок відповідно до закону, а також у разі надання в користування земельних ділянок, межі яких не встановлені в натурі(на місцевості), приймається не рішення про передачу в оренду, а рішення про затвердження проекту землеустрою, який підлягає узгодженню компетентними органами відповідно до чинного законодавства.

Повний текст матеріалу читайте у виданні ЮРИСТ&ЗАКОН. Про подальшу процедуру реєстрації права оренди і про момент виникнення права постійного користування прочитаєте перейшовши по посиланню.

Для діставання безкоштовного доступу до цього і іншим матеріалам інформаційно-правової системи ЛИГА:ЗАКОН - скористайтеся БЕЗКОШТОВНИМ доступом до сервісу і оціните увесь масштаб і переваги послуг, що надаються.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини