Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розширено перелік витрат, які можна включити до податкової знижки за 2020 рік

Реклама

Законом № 540-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)» розширено перелік витрат, які платники мають право включити до податкової знижки.

Про це нагадало Головне управління ДПС у Дніпропетровській області.

Так, громадяни - платники податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) при реалізації права на податкову знижку відповідно до положень ст. 166 Податкового кодексу зможуть включити до такої знижки (у повному обсязі без урахування обмежень) суму грошових коштів або вартість:

- лікарських засобів для надання медичної допомоги хворим;

- дезінфекційних засобів антисептиків;

- медичного обладнання;

- засобів індивідуального захисту;

- медичних виробів для скринінгу хворих;

- розхідних матеріалів для надання медичної допомоги;

- медичних виробів, лабораторного обладнання, розхідних матеріалів, реагентів для лабораторних досліджень;

- медичних виробів, лабораторного обладнання, розхідних матеріалів для інфекційних відділень, патологоанатомічних відділень тощо;

- засобів особистої гігієни;

- продуктів харчування;

- товарів за переліком, що визначається Кабінетом Міністрів.

При цьому зазначені вище кошти, обладнання, товари, матеріали мають бути добровільно перераховані (передані) протягом карантину, що запроваджений Кабінетом Міністрів у порядку, встановленому законом на всій території України з метою запобігання поширенню COVID-19, таким суб'єктам (одному або декільком):

- громадським об'єднанням;

- благодійним організаціям;

- центральному органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорони здоров'я - МОЗ;

- іншим центральним органам виконавчої влади, які реалізують державну політику у сферах санітарного та епідемічного благополуччя населення, контролю якості та безпеки лікарських засобів, протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та інших соціально небезпечних захворювань;

- особі, уповноваженій на здійснення закупівель у сфері охорони здоров'я (Державному підприємству «Медичні закупівлі України»);

- закладам охорони здоров'я державної та/або комунальної власності;

- структурним підрозділам з питань охорони здоров'я обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій.

Вищезазначені витрати фізособи - платники ПДФО мають право включити до податкової знижки за результатами звітного 2020 податкового року. Для цього у 2021 році їм потрібно буде подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи за 2020 рік у терміни, визначені ПКУ.

Звертаємо увагу, що перший в Україні чат-бот для фізосіб-підприємців 2 і 3 груп єдиного податку ReporTax розрахує та сплатить податки, повідомить про заборгованість, автоматично складатиме і подаватиме звітність просто в Telegram. Також бот нагадає підприємцям про терміни сплати податків і подання звітів. Відчуйте легкість у користуванні ReporTax!

Читайте також:

Документальні позапланові перевірки юросіб проводитимуть за новими підставами

Закон № 466 змінив підхід у визначенні останнього дня для сплати податків

Встановлено нові штрафи за неповідомлення нотаріусами податківців про укладення договорів оренди

Як оскаржити рішення контролюючого органу: роз'яснення ДПС

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини