Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВРУ не може бути джерелом сексизму: АПУ звернулася до профільного Комітету

Реклама

Асоціація правників України направила відкрите звернення до Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України з вимогою розглянути інформацію щодо неетичної поведінки народних депутатів та надати інциденту публічну оцінку.

Причиною звернення стали висловлювання нардепів Олександра Корнієнка та Давида Арахамії щодо своєї колеги Ірини Аллахвердиєвої - відповідний відеозапис набув широкого розповсюдження.

Правники підкреслили - заява не має політичного характеру, а спрямована на висловлення громадянської позиції щодо неприпустимості посягання на гідність жінок:

«Ми не можемо залишитись осторонь подібних висловлювань і толерувати подібну поведінку, оскільки це може транслювати викривлені цінності суспільству. Лідери країни мають показувати приклад своєю поведінкою та пропагувати рівні права і можливості для жінок і чоловіків».

Так, у своєму зверненні вони наголосили на неприпустимості використання парламентарями грубої лексики сексистського характеру та зауважили - поведінка такого роду аж ніяк не сприяє наближенню до європейських стандартів і цінностей. Крім того, АПУ нагадали про те, що статус нардепа зобов'язує додержуватися депутатської етики, а дискримінація за ознакою статі забороняється законом:

«Закликаємо представників влади не ставати джерелом сексизму».

З повним текстом відкритого звернення можна ознайомитися за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини