Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

До суду оскаржують в'їзд до Росії за закордонним паспортом

Реклама

До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшло два позови до Кабінету Міністрів щодо оскарження постанови, якою було внесено зміни до порядку перетину громадянами України державного кордону з Російською Федерацією.

Про це повідомляє прес-служба ОАСК.

Зокрема, позивачі просять суд визнати протиправною та нечинною урядову постанову від 18 грудня 2019 року № 1056 «Про дію окремих положень міжнародних договорів України з Російською Федерацією» (читайте про цю постанову детальніше). Відповідно до документа українцям з 1 березня 2020 року заборонено в'їжджати, прямувати транзитом, перебувати та пересуватися територією Російської Федерації на підставі паспорта громадянина України або свідоцтва про народження для дітей до 16 років. Натомість для виїзду на територію РФ громадянам України потрібен закордонний паспорт.

Наразі суд вирішує питання про відкриття проваджень в адміністративних справах.

Не втрачайте важливу інформацію в кризових ситуаціях! Будьте в курсі розкладу судових засідань та завантаженості суддів. Відстежуйте судові справи за контрагентами, аналізуйте правові позиції та судові рішення з понад 85 млн. Формуйте власну сильну позицію із Системою аналізу судових рішень VERDICTUM. Отримайте тестовий доступ за посиланням.

Нові виклики - нові можливості. Екосистема хмарних рішень LIGA360 повідомить про зміни в розкладі судових засідань, дозволить моніторити рішення конкретного суду чи навіть судді, сигналізуватиме про зміни в реєстрах щодо постачальників і партнерів. Час замовити тестовий доступ

Ви можете замовити повний тестовий доступ на 4 доби до LIGA360 за посиланням.

Читайте також:

Нові правила карантину: що заборонено до 31 липня

У КНУ імені Тараса Шевченка створено Інститут права

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини