Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін вирішив, як працюватиме єдиний рахунок для сплати податків і зборів

Реклама

Кабінет Міністрів затвердив порядок функціонування єдиного рахунку для сплати податків і зборів.

Відповідне рішення було прийнято на урядовому засіданні 29 квітня, повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.

Документ визначає механізм зарахування платниками коштів на єдиний рахунок, перерахування коштів з єдиного рахунку на бюджетні рахунки та повернення (врахування) помилково та/або надміру зарахованих коштів.

Єдиний рахунок відкривається у Казначействі на ім'я ДПС. Платник податків повідомляє про наміри використання системи ДПС в електронній формі через електронний кабінет. Використовувати рахунок можна буде вже на наступний робочий день після подання заявки. Припинити його використання - не раніше 1 січня наступного року.

Через єдиний рахунок можна сплачувати податок на прибуток підприємств, податок на доходи фізичних осіб, єдиний соціальний внесок, єдиний податок, рентну плату, а також інші платежі, контроль за справлянням яких покладено на ДПС.

Не використовується він для сплати податку на додану вартість та акцизного податку з пального та спирту. Таке виключення пов'язане з функціонуванням спеціальних систем електронного адміністрування цих податків. Крім того, виключення стосується і сплати частини чистого прибутку (доходу) державними та комунальними підприємствами та їх об'єднаннями.

Спрощення для платників процедури розрахунків, безперешкодне управління через електронний кабінет переплатами та помилково сплаченими коштами, які виникнуть починаючи з 1 січня 2021 року, уникнення негативних наслідків помилкової сплати, заощадження коштів у вигляді банківської комісії є основними перевагами використання єдиного рахунку для платника податків.

У Мінфіні нагадали, що єдиний рахунок - це рахунок, відкритий в Казначействі на ім'я ДПС, який може використовуватися платником для сплати податків і зборів, передбачених Податковим кодексом, єдиного внеску та інших платежів, контроль за справлянням яких покладено на ДПС.

Нагадаємо, 18 квітня 2020 року набрав чинності Закон № 559-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування», крім окремих положень. Детальніше про це можна прочитати тут. Єдиний рахунок для сплати податків та єдиного внеску має запрацювати з 1 січня 2021 року.

Підтримувати хорошу репутацію у податковій, навіть за умов віддаленої роботи, вам допоможе продукт Liga:REPORT. Це зручний онлайн-сервіс, який допомагає реєструвати ПН/РК, відслідковувати заборгованість по сплаті податків, а також подавати звітність в режимі онлайн. А найголовніше ви зможете забути про головний біль з реквізитами, в сервісі Liga:REPORT вони завжди актуальні. Якщо у вас виникнуть будь-які труднощі, на допомогу прийде віртуальний помічник або технічна підтримка, які постійно на зв'язку. Спробуйте і переконайтесь, робота у віддаленому режимі не стане на заваді ефективності вашої команди.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини