Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відсьогодні ринкам знову заборонено працювати в карантин

Реклама

Головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив про скасування власної постанови, якою при певних умовах дозволялась робота ринків під час карантину. Про це він заявив в ефірі "Свобода слова" на ICTV від 13.04.2020.

"Із завтрашнього дня моя постанова, яка прописувала умови, як відкриватись ринку, буде визнана такою, що втратила чинність", - зазначив він.

Відповідна постанова "Про визнання такою, що втратила чинність, постанови Головного державного санітарного лікаря України від 30 березня 2020 року №5" набула чинності сьогодні, 14 квітня.

Віктор Ляшко вказав, що постанова була прийнята з метою забезпечення доступності громадян до більш дешевих продуктів, ніж у магазинах.

"Факти, що були виявлені під час дії цієї постанови - це зловживання органів місцевого самоврядування, коли ринки були відкриті в антисанітарних умовах. Хоча було чітко прописано, коли можна відкривати, як керівництво ринку повинно забезпечити як і відвідувачів, так і працівників ринку засобами індивідуального захисту, але ми маємо шалені порушення", - роз'яснив він.

Раніше ми писали про те, що МОЗ дозволив роботу продуктових ринків за певних умов.

Ефективне управління ризиками на карантині. ЛІГА:ЗАКОН презентувала LIGA360 - екосистему зі зручним функціоналом для прийняття антикризових рішень і професійних завдань усіх співробітників компанії: юристів, бухгалтерів, PR, HR. Отримайте безкоштовний доступ до LIGA360, якщо ви вже користуєтеся продуктами ЛІГА:ЗАКОН або ж знайдіть ідеальне рішення для потреб вашої  компанії.

Читайте також:

Депутати прийняли зміни до Держбюджету

Прийнято Закон, який визначає поняття "самоізоляція", "обсервація", "обсерватор"

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини