Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Карантин: Омбудсман роз'яснила можливе запровадження комендантської години в окремих областях України

Реклама

У зв'язку з інформацією про обмеження пересування та введення комендантської години у період вихідних (святкових) днів з 13 год. 00 хв. суботи до 6 год. 00 хв. першого робочого дня після вихідних (святкових) днів на території Волинської, Закарпатської, Львівської, Івано-Франківської, Чернівецької й інших областей Західної України та надходженням більше сотні звернень громадян за добу до регіонального представництва Уповноваженого Верховної Ради з прав людини в західних областях в Секретаріаті Омбудсмана повідомили, що відповідно до частини першої статті 33 Конституції кожному, хто на законних підставах перебуває на території України, гарантується свобода пересування, за винятком обмежень, визначених законом.

Запровадження комендантської години (заборона перебувати на вулицях та в інших громадських місцях без спеціально виданих перепусток і посвідчень особи у встановлені години доби) можливо лише у разі введення надзвичайного стану за Указом Президента, затвердженим Верховною Радою.

На сьогодні надзвичайний стан ні загалом в Україні, ні в окремих її місцевостях не введено. В Україні діє режим надзвичайної ситуації, тому обмеження конcтитуційних прав громадян, зокрема права на свободу пересування, не допускається.

У зв'язку з вищенаведеним рішення регіональних комісій ТЕБ та НС, заклики голів ОДА щодо обмеження пересування, заборони громадянам виходити на вулицю можуть мати виключно рекомендаційний характер.

Ефективне управління ризиками на карантині. ЛІГА:ЗАКОН презентувала LIGA360 - екосистему зі зручним функціоналом для прийняття антикризових рішень і професійних завдань усіх співробітників компанії: юристів, бухгалтерів, PR, HR. Отримайте безкоштовний доступ до LIGA360, якщо ви вже користуєтеся продуктами ЛІГА:ЗАКОН, або ж знайдіть ідеальне рішення для потреб вашої компанії.

Читайте також:

Поетапне полегшення карантинних заходів розпочнеться в травні

Надзвичайна ситуація та надзвичайний стан: у чому різниця

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини