Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ринок землі: до законопроекту узгодили зміни

Реклама

Володимир Зеленський на зустрічі з депутатською фракцією «Слуга Народу» узгодив підтримку законопроекту № 2178-10 про обіг земель сільськогосподарського призначення за умови відмови від продажу землі, що перебуває у державній власності, та зменшення концентрації для однієї особи.

Про це йдеться в повідомленні на офіційному інтернет-представництві Президента.

За словами Глави держави, на першому етапі відкриття ринку землі законодавство передбачатиме можливість для фізосіб зосереджувати в одних руках не більше 100 га.

«Ми зменшили концентрацію для фізичних осіб до 100 гектарів. Для юридичних осіб - це другий етап, який буде запроваджено з 2024 року, - буде до 10 тисяч га. Тобто перший етап - для фізичних осіб, для українців - 100 гектарів на людину», - сказав Володимир Зеленський.

Президент наголосив, що ухвалення законів про ринок землі та про банки є необхідним для надання кредиту Міжнародним валютним фондом.

Як пояснив уповноважений Президента з земельних питань Роман Лещенко, уряд збереже бюджетну підтримку агропромислового сектору на рівні 4 млрд. грн, незважаючи на скорочення деяких видатків державного бюджету через потребу боротьби з коронавірусом, повідомляє офіційне інтернет-представництво Президента.

Захистити своє майно від дій чорних реєстраторів вже зараз допоможе ефективний сервіс SMS-Маяк від "ЛІГА:ЗАКОН". Завдяки ньому можна відстежувати зміни статусу об'єкта нерухомості. Отримана інформація дасть змогу своєчасно звернутися до суду з позовною заявою про скасування вчинених реєстраційних дій, а також до правоохоронних органів із заявою про неправомірність таких дій. Ефективно уберегтися від рейдерів також допоможуть сервіси SMS-Маяк Земля та SMS-Маяк Іпотека від "ЛІГА:ЗАКОН", за допомогою яких можна оперативно дізнатися про зміни в реєстрі нерухомості (через SMS-повідомлення, електронним листом або через повідомлення в кабінеті користувача).

Читайте також:

Кінець рудиментарного мораторію

Мораторій на продаж землі продовжує діяти

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини