Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Карантин: Рада схвалила податкові канікули для бізнесу

Реклама

Народні депутати підтримали захист малого і великого бізнесу від негативних наслідків у зв'язку з карантином щодо коронавірусної хвороби (COVID-19).

Відповідний Закон № 533-IX "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)" було прийнято на позачерговому засіданні ВР 17 березня. Закон офіційно опублікований в газеті "Голос України" 17 березня. Документ набув чинності з дня, наступного за днем його опублікування, тобто сьогодні, 18 березня.

Законом вносяться такі зміни до Податкового кодексу:

- встановлено мораторій на проведення документальних і фактичних перевірок з 18 березня по 18 травня 2020року, крім документальних позапланових перевірок з підстав, визначених підпунктом 78.1.8 Податкового Кодексу;

- подовжено до 1 липня 2020 року термін подання річної декларації про майновий стан і доходи;

- не нараховується та не сплачується у період з 1 березня 2020 року по 30 квітня 2020 року плата за землю;

- об'єкти нежитлової нерухомості, які перебувають у власності фізичних або юридичних осіб, не є об'єктом оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, з 1 березня по 30 квітня 2020 року.

Також встановлено, що за порушення податкового законодавства, вчинені протягом періоду з 1 березня по 31 травня 2020 року, штрафні санкції не застосовуються, крім санкцій за:

- порушення вимог до договорів довгострокового страхування життя чи договорів страхування в межах недержавного пенсійного забезпечення, зокрема страхування додаткової пенсії;

- відчуження майна, що перебуває у податковій заставі, без згоди контролюючого органу;

- порушення правил обліку, виробництва та обігу пального або спирту етилового на акцизних складах, що застосовуються на загальних підставах;

- порушення нарахування, декларування та сплати податку на додану вартість, акцизного податку, рентної плати.

Нагадаємо, забезпечити захист нерухомого майна та земельних ділянок від несанкціонованої зміни власника у період кризи можливо! Довірте це сервісам SMS-Маяк та SMS-Маяк Земля, які проінформують користувачів про зміни статусу об'єктів нерухомого майна.

Читайте також:

Рада визнала карантин форс-мажором

Прийнято Закон щодо запобігання поширення коронавірусу

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини