Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Найцікавіші новини для аграріїв - 2020

Реклама

1. Державний аграрний реєстр запущено в пілотному режимі

На пілотному етапі у своєму онлайн-кабінеті аграрій зможе стежити за інформацією про себе, отримавши інформацію з чотирьох реєстрів: Державного земельного кадастру, Реєстру юридичних та фізичних осіб, Реєстру речових прав та Реєстру тварин.

Детальніше

2. Держгеокадастр виправлятиме помилки в земельному кадастрі за заявками з Аграрного реєстру

В Україні стартував пілот Державного аграрного реєстру, функціоналом якого передбачена можливість формування заявки на виправлення помилок у Державному земельному кадастрі.

Детальніше

3. В Україні змінюється принцип погодження проектів землеустрою

Від 1 травня 2020 року діятиме екстериторіальний принцип погодження усіх видів документації із землеустрою.

Детальніше

4. Визначено основні напрями підтримки аграріїв на 2020 рік

Визначення, скільки коштів на який напрям піде з передбачених 4 млрд грн, відбудеться відповідно до внутрішнього наказу Мінекономіки.

Детальніше

5. З 2021 року Кабмін планує підтримувати агрострахування та переробку с/г продукції

Це анонсував заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький.

Детальніше

6. Затверджено форму заявки на внесення до Держреєстру органів сертифікації у сфері органічного виробництва

Мінекономіки затвердило форму заявки на внесення до Державного реєстру органів сертифікації у сфері органічного виробництва та обігу органічної продукції.

Детальніше

7. Кінець рудиментарного мораторію

Назар Дмитрасевич, адвокат, к. ю. н., аналізує ключові моменти земельної реформи.

Детальніше

8. Депутати хочуть змінити правила оподаткування доходу власників сільськогосподарських земель

Для цього запропоновано встановити механізм оподаткування доходів фізичних та юридичних осіб - власників і користувачів земельних ділянок с/г призначення, який передбачає рівень сплати податків з доходу від використання таких земельних ділянок не нижче, ніж мінімальний розрахунковий податок (поставлене податкове зобов'язання).

Детальніше

9. Кабмін запропонував полегшити кредитний тягар аграріїв

Уряд має намір підтримати малих та середніх суб'єктів підприємництва, включаючи фермерські господарства, шляхом часткового гарантування виконання зобов'язань таких суб'єктів перед фінансовими установами за кредитними договорами.

Детальніше

10. Пересування сільськогосподарської техніки спрощено

Урядовою постановою скасовується необхідність отримання дозволу для техніки шириною до 2,6 метрів, а також дозвіл для техніки шириною від 2,6 до 3,75 метрів, за умови дотримання спеціальних правил безпеки (машина супроводу, знак об'їзду, проблискові маячки, тощо).

Детальніше

Нагадаємо, захистити свою земельну ділянку від незаконних посягань чорних реєстраторів вже зараз допоможе ефективний сервіс SMS-Маяк Земля від "ЛІГА:ЗАКОН". Отримана інформація дасть змогу своєчасно звернутися до суду з позовною заявою про скасування вчинених реєстраційних дій, а також до правоохоронних органів із заявою про неправомірність таких дій. За допомогою зазначеного сервісу можна оперативно дізнатися про зміни в реєстрі нерухомості (через SMS-повідомлення, електронним листом або через повідомлення в кабінеті користувача).

Перевірити бізнес-партнера, з яким ви маєте намір співпрацювати, можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Ви можете перевірити благонадійність контрагента, який вас цікавить, прямо зараз, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини