Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні змінюється принцип погодження проектів землеустрою

Реклама

Держгеокадастр змінює принцип погодження проектів землеустрою.

Уряд прийняв відповідну постанову, згідно з якою від 1 травня 2020 року:

- діятиме екстериторіальний принцип погодження усіх видів документації із землеустрою;

- функціонуватиме лише електронна форма (із застосуванням кваліфікованого електронного підпису) подання на погодження до територіальних органів Держгеокадастру документації із землеустрою (отримання висновку про розгляд також відбуватиметься онлайн);

- до проектів відведення буде додано 7 видів документації із землеустрою (зокрема, з інвентаризації та рекультивації земель, необхідної для зняття та перенесення родючого шару ґрунту).

У Держгеокадастрі зазначили, що вищевказаний принцип неодноразово доводив свою ефективність. Для прикладу, із запровадженням екстериторіального погодження проектів відведення відсоток негативних висновків скоротився від 40 до 15 %.

Тепер, коли усі документації розроблятимуться відповідно до вимог законодавства, а не до «регіональних особливостей» і «традицій», очікується ліквідація будь-яких проявів суб'єктивного фактору та зменшення кількості відмов по решті документацій до 15 %.

Нагадаємо, захистити свою земельну ділянку від незаконних посягань чорних реєстраторів вже зараз допоможе ефективний сервіс SMS-Маяк Земля від "ЛІГА:ЗАКОН". Отримана інформація дасть змогу своєчасно звернутися до суду з позовною заявою про скасування вчинених реєстраційних дій, а також до правоохоронних органів із заявою про неправомірність таких дій. За допомогою зазначеного сервісу можна оперативно дізнатися про зміни в реєстрі нерухомості (через SMS-повідомлення, електронним листом або через повідомлення в кабінеті користувача).

Перевірити бізнес-партнера, з яким ви маєте намір співпрацювати, можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Ви можете перевірити благонадійність контрагента, який вас цікавить, прямо зараз, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу.

Читайте також:

Держгеокадастр виправлятиме помилки в земельному кадастрі за заявками з Аграрного реєстру

Як оскаржити дії державного кадастрового реєстратора

В Україні моніторитимуть обіг земель

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини