Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ІТ

Федоров показав, як виглядатиме електронний паспорт

Реклама

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на своїй фейсбук-сторінці показав три варіанти інтерфейсу електронного паспорта.

Пан Федоров пояснив, що можливість отримати в мобільний додаток цифровий документ матимуть змогу власники закордонного паспорта та ID-картки.

Читайте також: Як діятиме Дія: в Україні запрацює веб-портал е-послуг

За допомогою паспорта в смартфоні буде можливість пересуватися країною на потягах та літаках, ідентифікувати особу в державних установах, отримувати посилки тощо.

Як і на водійських посвідченнях, діятиме QR-код для перевірки дійсності документа. Дизайн паспорта довго обговорювався: що потрібно виносити на лицьову сторону, що сховати в розгорнуте відображення за натиском (там буде схована вся інформація: строк дійсності, стать, громадянство та інше).

У міністерстві вважають, що найголовніші дані паспорта - фото, П. І. Б., номер документа. Все інше можна сховати. Тому, на відміну від водійських посвідчень, було збільшено фото. Батько дизайну Володимир Смирнов.

Вам може бути цікаво:

При посадці у поїзд пасажири можуть пред'являти електронне посвідчення у додатку "Дія"

Нагадаємо, що перевірити бізнес-партнера на благонадійність можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Ви можете перевірити контрагента, який вас цікавить, прямо зараз, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу.

Пропонуємо ознайомитися з графіком заходів Академії ЛІГА:ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини